ABT által tuningolt Audi RS4 rendőrautó

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-12-03, 10:35

A különleges példány az Essen Motor Showra készült.

Az Essen Motor Show egy híres autós esemény, mely főként a tuningolt autókra és a versenycélokra épített járművekre fókuszál. Hagyományosan évente tartják, és Európa legnagyobb ilyen orientáltságú eseménye, melynek egy különleges rendőrautó is a szereplője lesz idén, ahogyan az történt az elmúlt években is minden alkalommal.

ABT Audi RS4 rendőrautó

A mostani eseményre egy ABT által tuningolt, gyárilag sem gyenge Audi RS4 Avantot csomagoltak rendőr egyenruhába. Be kell vallanom, sajnálatos, hogy az autó csak a show kedvéért készült és nem fog létezni, mert meg tudnám bocsátani a magyar autópálya rendőrségnek, ha egy sokmilliárdos szerződés keretében lecserélnék a jelenlegi elfogóautóikat erre a gyönyörű modellre.

ABT Audi RS4 rendőrautó elölről

A „tuningolj biztonságosan!” kampány (Tune it! Safe!) részeként kerül majd kiállításra az autó, mert a német rendőrség szeretné felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a teljesítmény, a sebesség és a szépség mellett figyeljenek oda a biztonságra is, ha csinosítgatják, átépítik autóikat. Fontos, hogy minden közlekedési szabályt tartsanak be az utakon, és autóik műszakilag mindenkor megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak.

ABT Audi RS4 rendőrautó fék

A szóban forgó Audit az ABT tuningcég vette kezelésbe, hogy azok is tudjanak Audit vásárolni, akik egyébként keveslik a gyári RS4 teljesítményét, vagy nem találják a külsejét kellően hivalkodónak. A gyári mérnökök eredetileg 450 lóerőt és 600 Nm-es nyomatékot csalogattak elő az RS4 2,9 literes V6-os benzinmotorjából, de ezt sikerült jelentősen megfejelniük az ABT embereinek. Ugyan létezik az RS4+ is 503 lóerővel is a gyár kínálatában, de az csak egy 50 darabos limitált széria volt.

ABT Audi RS4 rendőrautó beltér

Aki jelenleg mindennél erősebb A4-est akar, az ABT-nél kell kopogtatnia, akik némi átalakítást követően 523 lóerőt és 690 Nm nyomatékot hoztak elő az erőforrásból. Így a sportos kombi bőven 4 másodperc alatt futja a százat (gyárilag 4,1 másodperc a gyorsulása), végsebessége pedig a gyári gát kiiktatása után minden bizonnyal 300 km/h feletti. Hogy kívülről is hozzátegyenek valamit az autóhoz, a gyári 20 colos kerekeket 21-esekre cserélték, kapott körbe egy agresszív kötényt és az eredeti futóművet is teljesen állíthatóval helyettesítették.

Kapcsolódó írások

2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél

További hírek