Aszondod spoiler meg leszorítóerő?

Közzétéve:
2019-04-30, 09:52

Jó vicc, itt egy 1600 lőerős Nissan GT-R ami Bosozoku autókat megszégyenítő szárnyakat kapott!

A múlt héten már esett szó arról, hogy a következő generációs GT-R ugyan milyen lesz majd, és hogy milyen lett az 50. évfordulós kiadás, hiszen az R35 karosszériát elméletileg kifuttatja a gyártó. Nos, valószínűleg a most következő gép „túlzásaira” azért senki sem gondolt. Bemutatom a Nissan R35 GT-R Hillclimb Special darabot, aminek akkora szárnyai vannak, hogy lassan repülőnek is hívhatnám.

Természetesen nem a Nissan kezei közül származik a brutálisan felvértezett hegyi autózásra szánt Skyline, egy utólag módosított, azaz aftermarket darabról van szó, amely sorozatgyártásba sosem kerül majd. Az elkövető egy Franco Scribante Racing nevezetű csapat, a kreálmányról pedig gyanítható, hogy nem a gyalogosok védelme volt az első szempont.

Scribante Racing Team Hillclimb Special Nissan R35 GT-R szárnyakkal, szemből egy flexelő szakemberrel

Minden látható felületre került egy spoiler, nem csak hátra, ahogy azt ép ésszel várnád. Először is, ha szemből nézed, már-már viccesen nagy beömlőt faragtak a GT-R pofájára valamint a Forma-1-es autókról ismerős, akár hókotrásra is alkalmas brutál nagy splitter fölé került még egy orbitális szárny, amelyet jó esetben hátul várnál megjelenni a kocsin. Hát Scribantéékat ez egyáltalán nem érdekelte, földobták előre.

A hátulra kerülő szárny valószínűleg a legnagyobb, amit valaha GT-R kapott, józan paraszti ésszel fel sem fogható véleményem szerint, a szélessége, magassága… tényleg semmi más nem jut eszembe csak a Bosozoku szó. Persze van egy másik is, amire az ember gondol, az pedig jó kövér MIÉRT?

Scribante Racing Team Hillclimb Special Nissan R35 GT-R szárnyakkal, hátulról

Nos azért, mert az alapból sem lassú 569 lóerő most még gyorsabb lett, hiszen több mint 1600 paripát számláló ménessé alakult a teljesítmény, amin hozzáteszem, még dolgoznak. Tehát megeshet, hogy még több lesz. Egy ilyen teljesítmény mellé pedig már erősen ajánlott plusz leszorítóerőt generáló karosszéria elemeket applikálni. A végén még elszállnának vele, mint a lufi.

Egyelőre nem érkezett még információ arról, hogy mégis mennyivel fog vágtatni ez a szörny, de minden kiderül a következő héten esedékes teszten, a Jaguar Simola Hillclimb hegyi gyorsasági futamon, amely Franco Scribante Dél-Afrikai hazájában, Kyalamiban zajlik majd. Az elkészült vadállatról még több képet a galériában találsz!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Limitált példányszámú Nissan GT-R
2019. január 04.
Egy hójáró Juke, egy limitált GT-R, színes X-Trail és egy furgon: elég vajon lenyűgözni az embereket?
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban