A Brabus híres arról, hogy a Mercedeseket az őrület új szintjére emeli. A német tuner a múlt hónapban 800 lóerős szuper SUV-vá változtatta a Mercedes-AMG GLE-t és GLS-t, most pedig bemutatta az új Brabus 900 Rocket Editiont.

A Mercedes-AMG G63-ra épülő modell neve a motorháztető alatt megbúvó lóerőmennyiségre utal. A G63-at szériafelszereltségként egy 4,0 literes, duplaturbós V8-as hajtja, amely 577 lóerőt és 850 Nm nyomatékot generál, ami több mint elég erő egy nagy luxus SUV-hoz.

A Rocket 900 esetében a Brabus 4,5 literre növelte a lökettérfogatot, nagyobb leömlőcsöveket és turbófeltöltőket épített be, valamint átalakította többek közt a motorvezérlő egység (ECU) befecskendezés és gyújtás szabályozását. Ennek eredményeképpen a módosított G63 900 lóerőt és 1050 Nm nyomatékot produkál.

A 900 Rocket Edition mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, a végsebessége pedig 280 kilométer/óra. Nem rossz egy 2,5 tonnás járműtől. A Mercedes-AMG G63-asok egyébként még ennél is gyorsabban tudnának menni, de a gumik védelme érdekében korlátozták a végsebességet.

Hogy az erősebb V8-as könnyebben „lélegezzen”, a Brabus extra légbeömlőket épített be a szabadon hagyott karbon hűtőrácsba. A motor hangzását egy rozsdamentes acélból készült, nagy teljesítményű kipufogórendszer fokozza, aktívan vezérelt kipufogószelepekkel, Sport üzemmódban nagy bömbölésre képes a motor. A „Coming Home” üzemmód diszkrétebb hangzást biztosít.

A tunercég kifejezetten a Rocket 900-ashoz fejlesztett ki egy új, széles bodykitet, amely oldalszárnyakkal ellátott első spoilerrel, első és hátsó sárvédő-szélesítésekkel, egy nagy hátsó szárnnyal a tetőn és egy kiemelkedő hátsó diffúzorral rendelkezik. A módosításoknak köszönhetően a G63 négy centivel szélesebb, mint a szériaváltozat. A sárvédő-szélesítések helyet adnak az egyedi, 24 colos Monoblock Z hi-tech kovácsolt keréktárcsáknak is. Ezek két színben (Stealth Gray és Signature Black) állnak rendelkezésre.

A Brabus az utasteret sem hagyta érintetlenül. Belül az ülések, a díszítőelemek és a lábtér fekete bőrrel, címeres steppeléssel, míg más elemek magasfényű karbon díszítéssel vannak ellátva. Egy sor alumínium pedál teszi teljessé a belső tér fejlesztését.

A Brabus 900 Rocket Edition gyártása mindössze 25 példányra korlátozódik, amelyek 2022 végéig készülnek el, az autó 573 132 dollártól (durván 170 millió forinttól) indul.