2018. szeptember 28. | 15:20

Ez már nem az első eset, hogy az amerikai vállalat egy régebbi és egy újabb típust egyesített.

A Piper Motorsport sosem volt híján a kreativitásnak, egy most befejezett projektjük is hű maradt az eddigi munkásságukhoz. Nem kisebb dolgot vittek véghez, mint hogy ráraktak egy 190E Mercedes bódét egy 2012-es C63 AMG technikájára. A művelet nem kis faragást igényelt, a tuning 5 évet vett igénybe. Az eredmény viszont csodás lett, mindent úgy összecsiszoltak, mintha így gurult volna ki a típus a gyárból.

A Frankenstein Benznek is becézett autó megalkotása azzal indult, hogy fogtak egy C63 AMG-t, és a padlólemezig lebontották. Kikerült a hajtáslánc, a felfüggesztés, a tűzfal, a fékek és minden egyéb. Majd a korábban előkészített, ’80-as évekből származó W201-es kasztnit ráhelyezték az újabb platformra. Ezután visszaszerelték a technikát, mely nem kis fejtörést okozott a szakembereknek.

A motortérben át kellett alakítani pár dolgot, hogy beférjen a régi Mercedesbe a modernebb cucc. Többek közt az olajhűtőt, a légkondi egyes elemeit és a főfékhengert is áthelyezték. Nem meglepő, hiszen egy jóval nagyobb blokkot építettek be. A régi, 2,3 literes sornégy helyére a C63 6,2 literes, kompresszoros V8-a került, mely 451 lóerőt termel.

A beltérbe is szépen elhelyezték a 2012-es modell műszerfalát és kezelőszerveit. Az ülések és az elektronika is a helyére került. Egészen érdekes élmény lehet úgy ülni a sofőrülésben, hogy a szem előtt modern műszeregység van, a szélvédőn kitekintve pedig a 190E géptetője látszik. A külsőre is adtak a Piper Motorsportnál, hiszen DTM stílusú srávédő íveket és méretes hátsó szárnyat kapott az autó, mellyel a 190E Evo kivitelére hasonlít a gép.

Nem ez a cég első ilyen jellegű projektje, hiszen 2011-ben két BMW-vel is hasonló mutatványt hajtottak végre. Egy E30-ba oltott E90 M3-at készítettek el, melyben egy 5,7 literes V10-es dolgozott. Ehhez pedig hat sebességes manuális váltót társítottak. Minden esetre, ha szeretnél egy ezekhez hasonló öszvér verdát, mely amolyan apja-fia modellekből készült, akkor már tudod hova kell fordulnod.