Mercedesekkel bővül a MOL Limo flottája

Frissítve:
2018-11-13, 11:18

Ötven prémium kategóriás A-osztályos Mercedes-Benzzel bővül a Mol autómegosztó szolgáltatás autóflottája.  

2018 januárjában 100 elektromos és 300 benzines Volkswagen up! autóval indult a Mol Limo szolgáltatása, ami nemrég prémium modellekkel bővült. Szeptembertől ugyanis 50 darab benzines Mercedes-Benz A-osztályú autó is bekerült a flottába, amivel állítólag a prémium szegmenst keresők igényeire reagáltak.

A-osztályú Mercedes a MOL Limo flottájában
50 db, Kecskeméten készült A-osztályú Mercedessel bővült a MOL Limo flottája

Kérdés, hogy a MOL Limo 35 ezer felhasználója közül mennyien igénylik majd a drágább Mercedeseket. Ugyanis, míg a Volkswagen up! havidíjas konstrukcióban percenként 66 forintba, alkalmi felhasználóként pedig 77 forintba kerül, addig az A-s Mercikért 99, illetve 111 forintot kell fizetni. (A havi díjas konstrukció fix 990 forintos kiadást jelent, amihez hozzá jön a tényleges bérlés költség, így a rendszeres Limót használóknak éri ez meg igazán.) Vagyis egy Budapesten átlagosnak számító 30 perces úton csaknem 1000 forint plusz költséget jelent az, ha valaki a mini Volkswagen helyett (1980 Ft) a legkisebb Mercedest választja (2970 Ft). Ehhez jön még hozzá az esetleges várakozás 15 forintos percdíja.

Volkswagen up! a GreenGo flottájában
A GreenGo flottájában kizárólag elektromos autók vannak

Érdekes kérdés, hogy vajon lép-e hasonlót a MOL Limo riválisa, Magyarország első közösségi autós szolgáltatása. A GreenGo működése és árazása gyakorlatilag megegyezik a Limóéval, vagyis itt is van havi díjas (990 Ft), illetve fix díj nélküli tarifacsomag, amelyeknél 65 illetve 80 forint a percdíj, míg a várakozásért 15 és 20 forintot kell fizetni. Ráadásul a GreenGo is Volkswagen up! autókat használ, ám különbség, hogy náluk kizárólag elektromos járművek vannak a flottában.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a MOL Limo indulása előtt életbe léptettek olyan jogszabályi változtatásokat, amik egyértelműen a MOL Limónak kedveznek. Míg korábban csak elektromos autóval volt ingyenes a parkolás, ami előnyös volt az elektromos flottával rendelkező GreenGo-nak, addig a jogszabályváltozás után már a közösségiautó-szolgáltók parkolhattak ingyen. Ami a MOL Limo esetében a kezdeti 300, most már 350 benzines autónál nem elhanyagolható működésiköltség-csökkenést eredményezett.

Bővült a MOL Limo szolgáltatási területe is: ez a januári indulás óta mintegy 10 négyzetkilométerrel, 70 négyzetkilométerre nőtt. A zónabővítés előfeltétele volt a megfelelő töltési infrastruktúra kialakítása, ezért a Mol a külső Váci úton található töltőállomásán is elektromos töltőegységeket alakított ki.

Mindkét szolgáltatónál hasonló a regisztráció és a bérlés menete, ez utóbbi mobilalkalmazáson keresztül intézhető, de itt nézhető meg az is, hogy merre vannak szabad autók, illetve az egyes elektromos járművek töltöttsége milyen.

Segít az utazás megtervezésében, hogy az autók – a GreenGónál 30, a MOL Limónál 20 perccel - indulás előtt díjmentesen lefoglalhatók, vagyis nem fordulhat elő, hogy pont mire elindulna az ember, addigra elviszik a kiszemelt kocsit. A célállomásnál egyszerűen leparkolsz, berakod a kulcsot a kesztyűtartóba, becsukod magad után az ajtót végül pedig a mobilalkalmazáson a lakat ikonra kattintva lezárod a bérlési folyamatot.

Forrás:

További autós hírek

A felvételen látható teherautó sofőrje feltehetően nem az útra koncentrált ugyanis eléggé későn sikerült észrevennie, hogy megállt előtte a sor.…

A DK-s Vadai Ágnes tett fel egy nagyon fontos kérdést a belügyminiszternek „Miért segédmotoros kerékpár az elektromos roller? Avagy a rendőrség…

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Ezen pörög a Net 3 napja! Azt fejtegetitek ki volt a hibás. A fő kérdés, hogy itt van-e 2 párhuzamos…

Kapcsolódó írások

MINI convertible
2019. április 12.
A BMW jóvoltából új autómegosztó cég érkezik Magyarországra. Vajon milyen hatással lesz ez a már versenyben lévő két vállalatra?
Indul Budapesten az autós Bubi!
2017. december 18.
2018 elején elindul Budapesten a carsharing szolgáltatás. Az itthon eddig kevésbé ismert rendszert a Mol fogja üzemeltetni. Jó alternatíva annak, akiknek van jogosítványa, de nem rendelkezik autóval.
Tesztelik a mobiltelefonon megosztható MINI-modelleket
2018. május 11.
Egy mobilalkalmazás segítségével oszthatják meg másokkal autóikat azok a MINI tulajdonosok, akik részt vesznek a BMW tesztprogramjában.
GreenGo autómegosztó szolgáltató
2019. augusztus 31.
Még nem biztos, hogy látszik, de az autómegosztó szolgáltatás a jövő közösségi közlekedésének egyik legfontosabb eszköze.