Ilyen volt a 2018-as Volkswagen-találkozó - GALÉRIA

Frissítve:
2018-10-16, 12:38

Idén is rengeteg átépített autó gyűlt össze a Hungaroringen, ráadásul különleges, gyári példányokat is megmutattak

Nem indult túlzottan szépen a nap, hiszen viharos szélre ébredtem. Lógott az eső lába is, nem éppen „autós találkozós” volt az időjárás. Aztán felvett Póczak Tomi kollegám egy Mini Cooper SD-vel, és elindultunk Mogyoród irányába. Ekkor már sokkal jobb lett a hangulatom, hiszen ki ne szeretne részt venni egy ilyen nagyszabású autós rendezvényen, ráadásul a magyar járműves világ fellegvárában, a Hungaroringen.

Ahogy megérkeztünk, a parkolóban rögtön az új Touaregek látványa fogadott minket, majd egy Q8-as Audi is szembejött velünk. Ekkor már tudni lehetett, ez egy jó nap lesz a rossz időjárás ellenére is. A becsekkolás után rögtön a VIP teraszra mentünk a Transporter legújabb kiadásának, a California Ocean változatának bemutatójára. Sietni kellett a fotózással, hiszen a menetrend feszített volt, így néhány croissant elfogyasztását követően meglőttem a képeket a kisbuszról, melyet teljesen a kempingezés igényeire alakítottak a gyáriak.

2018-as Volkswagen California Ocean

Ezután volt csak lehetőség körbejárni a területet, melyen modellcsaládonként voltak leparkolva az egyes Volkswagen típusok. Legelőször a Golfok közé csöppentem, ahol egyből megtelt az információk befogadására és feldolgozására alkalmas lebenyem, a különböző tuning GTI-k közt kapkodtam a fejem. A hűvös idő és a szemerkélő eső érdekes módon senkit sem zavart, a kiállítók és a kilátogatók kedélyesen diskuráltak egy-egy autó mellé gyűlve, és a „Figyelj, nekem még van otthon egy darabom ebből az egyedi kárpitból, tudok neked adni belőle.” mondathoz hasonlókat kaptam el fél füllel, ahogy a fotókat készítettem.

Volkswagen Golf I tuning

Az ilyen és ehhez hasonló mentalitásból kell minél több az autós közösségekbe, amikor mindenki egynek érzi magát egy márkán belül, és szívesen segítik egymást. A rendezvény szervezése nagyon jóra sikeredett, ami nem is csoda, hiszen a Volkswagen is beállt mögé. Nem csak mint névadó, hanem tevékenyen kivette a részét az eseményből. Több autót is elhoztak a múzeumukból, például gyári példányokat az egyes GTI-szériákból, az MK1 Golf első koncepciómodelljét, a legelső elektromos Golfokat és egy Pikes Peak autót is többek közt.

A Volkswagen Golf I első koncepciómodellje.

A kilátogatók szórakoztatásáról folyamatosan gondoskodtak, élményautózásra is lehetőség volt a Driver Experience részlegen, továbbá Szabó Krisztián többszörös rallycross Európa-bajnok vitte körbe a szerencsés kiválasztottakat. Az eseményeket pedig Szujó Zoltán kommentálta.

A Hippifaluban a Transportereké volt az uralom, rengeteg egyedi lakóbuszt és Bulli Editiont lehetett látni. Bemutatták továbbá a California hivatalos Balaton Edition különkiadását is.

2018-as Volkswagen California Balaton Edition

Annyi VR6 Corrado sorakozott egymás mellett, amennyit eddig életembe összesen nem láttam az utcán. Mögöttük a Sciroccók pihentek, az egyik tulajjal szóba is elegyedtem, miután az ablakon bekopogva megszakítottam a légbefúvón történő átázott cipő szárításának nehézkes folyamatát. Elmondása szerint ez volt az első Hungaroringes Volkswagen találkozója, annak ellenére, hogy az előző autója is Scirocco volt, és külföldre rendszeresen jár találkozókra.

Volkswagen Corrado VR6 tuning

Aki akart az részt vehetett különböző nyereményjátékokban, vagy pedig egy interaktív kiállításon tekinthette meg a Volkswagen Pikes Peak szerepléseit, ahol az ikermotoros kettes Golffal sikeres versenyző, Klaus-Joachim Kleint még aláírásokat is osztogatott. Jó eséllyel nem is tudtam felsorolni az összes látványosságot, hiszen annyi impulzus éri az embert egy ilyen találkozó során.

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Blancpain GT Series és autós fesztivál vár a hétvégén
2018. augusztus 28.
Szeptember első hétvégéjén több versenyszériának is lesz versenye, illetve autós fesztivál is vár.
1981-es Volkswagen Scirocco tuning oldalnézetből.
2018. szeptember 26.
A Kindair kultúra külföldön már ismert, ám itthon ez az első Scirocco, melyre ilyen fóliázás került