2019. június 12. | 12:21

Ez a Honda fűnyírója jobb teljesítmény/tömeg aránnyal rendelkezik, mint a Bugatti Chiron

Szokták mondani, hogy egy férfi sosem nő fel igazán, csak a játékai változnak meg. Akinek benzin csörgedezik az ereiben, legszívesebben egy bojlerre is kereket szerelne, motort építene bele és azzal is száguldozna. Úgy néz ki, a Hondánál is ilyen felnőttek gyerekek dolgoznak, akik most megépítették a világ leggyorsabb, Guinness-rekorder kerti traktorját. Az eredeti motort a Honda CBR1000RR blokkjára cserélték és átépítették a komplett vázszerkezetet is a rekordkísérlethez.

Az eredmény minden képzeletet felülmúlt, a 13 ezres fordulatra képes, 1000 köbcentis, soros 4 hengeres 200 lóerős motorral mindössze 3 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, de a 160 is meg van 6,3 s alatt. Ezzel gyorsabb az olyan fenevadaknál is, mint az Audi R8 vagy a Ferrari Portofino. Ráadásul azokkal még a füvet sem lehet lenyírni.

Ahhoz, hogy egy mozgó valami a világ leggyorsabb fűnyírója címére pályázhasson nem elég, hogy úgy néz ki, mint egy fűnyíró, valóban képesnek kell lennie a fűnyírásra. A Mean Mower V2 ennek megfelelően tud füvet nyírni, a karbonból készült pengéjét belsőégésű motor helyett ezúttal elektromotor pörgeti. Az új Honda fűnyíró egy 2014-ben beállított rekordot döntött most meg, akkor 188 km/órával hasított egy V2-es, 109 lóerős motorral hajtott, szintén a márka által épített fűnyírószörny. 

Az új rekord pedig nem kevesebb, mint hihetetlen 243 km/h! Egy kerti traktortól nem is rossz. Persze nincs nehéz dolga a motorjának miután a fűnyíró önsúlya mindössze 140 kg. Ez brutális tömeg/teljesítmény arányt jelent. Összehasonlításképpen a Bugatti Chiron esetében 752 lóerő jut egy tonnára, ez az arányszám itt félelmetes 1429 lóerő. Ez azt is jelenti, hogy a pilótának igencsak meg kell küzdenie a kerti traktor úton tartásával. Nézd meg az alábbi videót, hogy birkózott meg a vakmerő hölgy a nagy kihívással!