A Ford már csak Európában árulja a Fiesta ST modellt, és ha már így van, akkor piacra is dobnak egy limitált kiadású szériát, amelyből csupán 500 darab készül. Az öreg kontinens 200-at fog kapni belőle, további 300 pedig egyenesen a brit autópiacra kerül.

Az autót első ránézésre az különböztetni meg a “mezei” kivitelektől, hogy különleges Azura kék külsőt kapott. Ezt emeli ki nagyon jól a feketére festett légbeömlők, a diffúzor, a tető, a visszapillantók, a hátsó spoiler és a 18 colos könnyűfém felnik. Az autó egyediségét ezeken kívül a belseje is adja, hiszen a Fiesta ST Edition szénszálas hatású kárpitozást kapott a műszerfalon további díszítő elemekkel, bőrbe burkolt kormánnyal és sebességváltó szoknyával. Tovább menve vanak még ST sportülések, egyedi biztonsági övek és szőnyegek.  

Ezen kívül megkapta a SYNC 3 információs és szórakoztató rendszer is, amely tartalmazza a 8 colos érintőképernyős kijelzőt, az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokat, valamint ott van a vezeték nélküli töltőpad és a felhasználó okostelefonjával összekapcsolódó FordPass Connect modem is.

A legfontosabb módosítás azonban még csak most jön, hiszen a Ford úgy döntött, hogy bevezeti az állítható futóművet. A rendszert a Nürburgringen fejlesztette ki a Ford Performance, ahol rengeteget tesztelve jutottak el idáig. A dolog alapja, hogy van benne elöl-hátul is egy állítható lengéscsillapító, amely elöl akár 15 mm-rel, hátul pedig 10 mm-rel csökkenheti a hasmagasságot.

Motorikusan továbbra is egy 1,5 literes, háromhengeres EcoBoost erőforrás hajtja, amely akár 200 lóerő leadására is képes, ráadásul 0-tól 100 km/órás sebességre is csupán 6,5 másodperc alatt ér el. A maximális tempó pedig akár 230 km/h is lehet. Mindehhez pedig párosul egy hatsebességes kézi váltó.

„Ez a speciális kiadás különösen jól dolgozik, hogy saját preferenciáik alapján tudják saját ízlésüknek megfelelően beállítani az autót a sofőrök” – mondta Stefan Muenzinger, a Ford Performance európai vezetője.

A Ford Fiesta ST Edition ára az Egyesült Királyságban 27 ezer font körül fog mozogni, ami mai árfolyamon 10,7 millió forintnak felel meg. Arról még nincs információnk, hogy itthon mikor kezdődhet az értékesítés. 

Amennyiben érdekel a Fiesta ST nagytestvére, a Focus ST, akkor nézd meg ezt a bemutatót. Ha a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.