2021. november 19. | 09:18

Ahogy azt már megszokhattuk, a módosításokkal több erő és agresszívabb megjelenés érkezik.

Az ABT ezúttal az Audi RS6 és RSQ8 modelleket vette kezelésbe. A 2022 januárjában érkező izmosított verziók motorházteteje alatt ugyanaz a 4,0 literes V8-as dolgozik, amely megkapta az ABT Power S csomagot.

Ennek köszönhetően a teljesítmény 700 lóerőre, a csúcsnyomaték pedig 880 Nm-re ugrik, de ha ez még nem lenne elég a sebességőrült vásárlónak, elérhető egy 730 lóerős, 920 Nm-es program is a kínálatban.

Az ABT kínál továbbá szénszálas bodykitet is, amely RS6-S vagy RSQ8-S logókat használ az első splittereken. Kaptak a modellek rozsdamentes acél kipufogókat is 102 milliméteres, mutatós dupla végekkel az autó mindkét szélén. Továbbá egyedi küszöbök, karbon borítású váltógomb, ABT start-stop kapcsoló és természetesen sportkormány is került az autókba a szénszálas műszerfal és üléskeretek mellé.

Az RS6 esetében 22 colos, az RSQ8 esetében 23 colos felnik járnak a módosított verziókhoz, amelyekből téli kiadást is vásárolhatnak az ügyfelek. A tuning csomag tartalmaz még ABT Level Control vezérlést a légrugós futóművekhez is, amelyeknek köszönhetően a Comfort üzemmód 25 mm-rel kerül alacsonyabbra, mint a gyári beállítás.

A Dynamic pedig 15 mm-rel ül közelebb a földhöz. Az RS6-S új rugókat is kapott, amelynek eredményeként 30 mm-rel alacsonyabb a kocsi. Az RS6-S és SRQ8-S csomagok egyaránt 42 900 euróba, aktuális árfolyamon 15 600 000 forintba kerülnek, és a tuningcég már vesz fel időpont foglalásokat az átalakításokra.

Ha érdekel az RS6 egy korábbi verziója, ezt a videót se hagyd ki!