Uramatyám, hogy megy ez a 788 lóerős AMG Mercedes! + VIDEÓ

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-01-29, 07:26

A Mercedes-AMG E63S 4Matic+ már gyárilag sem lassú, de kicsit felhúzva még jobb.

Az AutoTopNL-t talán senkinek sem kell bemutatnom. Ők az a holland csapat, akik mindenféle luxusautót, erős szedánt, sportautót és különleges járgányt rendesen meghajtanak a német autópálya korlátlan szakaszain. És persze videóra is veszik a mutatványt, hogy aztán minden arra fogékony autóőrült csorgathassa a nyálát az érdekes autókra. Ez történt ezzel a 788 lovas AMG Mercivel is. Három másodperc a száz, 9-nél alig több a 200. Érdemes megnézni, mert lenyűgöző, mire képes:

Egykor – még a szabadidő-autók kora előtt – a lóerőtől duzzadó limuzinok voltak a legvágyottabb tárgyak a Földön. Egy korabeli M5-ös BMW-nél (E39) vagy egy E55 AMG Mercedesnél (W210) nem lehetett jobb négykerekűt elképzelni, hiszen egyszerre voltak lenyűgözőek, kínáltak mérhetetlen luxust és mentek, mint a veszedelem. A 21. században már más szelek fújnak, az emberek inkább ML AMG-ket vagy X5M-ket vásárolnak. Félelmetesek ugyan, de azért nem ugyanazok.

Mercedes-AMG E63S 4Matic+ elölről

Szerencsére azért nem halt ki teljesen a sportlimuzin kategóriája, aki akar, az ma is tud magának AUTÓT venni. Nem akarok belemenni abba, hogy melyik a legjobb a mai kínálatból, hiszem, hogy bármelyikre is essen a szerencsés milliomos választása, nem fog benne csalódni. A képeken szereplő matt fényezésű méregzöld Mercedes-AMG E63S 4Matic+ is egy remek választás volt, ám a tulajdonosa mégsem volt megelégedve a gyári teljesítménnyel.

Mercedes-AMG E63S 4Matic+ orr

Pedig a 4,0 literes V8-as biturbó motor 603 lóerejére igazán nem lehet panasz, az is bőven több, mint amit a józanész határain belül ki lehet autózni ma a túlzsúfolt utakon. Ez vonatkozik a német Autobahnra is, vagy főleg arra. Ez a példány kapott némi tuningot így teljesítménye 788 lóerőre, maximális forgatónyomatéka pedig 1025 Nm-re nőtt (korábban 850 volt). Ráadásul valószínűleg lesz még erősebb is a későbbiekben. Nem mintha nem menne elég jól már most is, egy évtizede a leggyorsabb szuperautók sem tudtak többet.

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!

További hírek