VIP szinten – Lexus LS460 tuning

Frissítve:
2019-09-19, 14:12

Tony McQueen már évtizedek óta a japán autók szerelmese.

Többféle tuningstílus indult el Japánból, mely később világszerte ismertté vált, ezek közül az egyik a VIP. Az elnevezést az amerikaiak találták ki az irányzatnak, miután látták a nagy méretű luxusautókat kívül és belül még egyedibbé téve cirkálni a japán utcákon. A kaliforniai Tony McQueen is épített magának egy ilyen járgányt, egy Lexus LS460 F Sport kivitelből. Tony lassan húsz éve rajong a Lexus autóiért, így nagy energiát fektetett ebbe a projektbe.

Lexus LS460 tuning elölről

Lexus LS460 tuning hátulról

Először csak egy „wheels and drop” átalakításra gondolt, ami egy nagy méretű könnyűfém felnit és egy ültetést jelentett volna, mellyel már lehet gizdulni az Instán. Aztán kicsit jobban átgondolta a dolgokat, a tuning pedig sokkal alaposabb folyamat lett. Egy Black Pearl kitre esett a választása a toldatokkal kapcsolatban, mely egyszerre kölcsönöz sportos és agresszív külsőt az autónak. Van, aki szerint túl sok lett így a Lexus, ezt mindenki el tudja dönteni magának.

Lexus LS460 tuning felni

Lexus LS460 tuning tartály

Egyedi hátsó szárny került a csomagtérfedélre, valamint az első lökhárítót is direkt ehhez az autóhoz készítették. Az első kerekek mögé szellőzők kerültek, a küszöbtoldatok is jól illenek az összképbe. Hátul hangsúlyos kipufogók figyelnek, köztük pedig egy diffúzorszerű kiképzés látható. Az autó természetesen légrugós felfüggesztést kapott, így porig is lehet ültetni akár. A felniválasztás sem hétköznapi, Platinum VIP Phantom Series kerekek kerültek az autó alá. Mögöttük hatalmas fékek teszik a dolgukat, elöl 8, hátul pedig 6 dugattyús nyergekkel.

Lexus LS460 tuning beltér

Lexus LS460 tuning középkonzol

A belteret részben az LS500 ihlette, a kárpitokat pedig vörös varrás díszíti. Izgalmas a karbonszálas felületű kapcsolótábla a könyöklőnél, mely a tulaj személyes kedvenc részlete. A lufi és a hozzá tartozó csövek is egészen igényesen vannak elhelyezve az autóban, jó ránézni erre a megoldásra is.

A bodykit, a nagy felnik, a nagy fékek, a futómű, az egyedi beltér és az apró kiegészítők teszik teljessé ezt az autót, mellyel gazdája elégedett lehet.

Amennyiben még több japán tuningverdát szeretnél látni, nézd meg Adri videóját a 2019 Raceism eseményről!

Kapcsolódó írások

Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.
1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.

További hírek