2016. szeptember 16. | 12:09

Tony McQueen már évtizedek óta a japán autók szerelmese.

Többféle tuningstílus indult el Japánból, mely később világszerte ismertté vált, ezek közül az egyik a VIP. Az elnevezést az amerikaiak találták ki az irányzatnak, miután látták a nagy méretű luxusautókat kívül és belül még egyedibbé téve cirkálni a japán utcákon. A kaliforniai Tony McQueen is épített magának egy ilyen járgányt, egy Lexus LS460 F Sport kivitelből. Tony lassan húsz éve rajong a Lexus autóiért, így nagy energiát fektetett ebbe a projektbe.

Először csak egy „wheels and drop” átalakításra gondolt, ami egy nagy méretű könnyűfém felnit és egy ültetést jelentett volna, mellyel már lehet gizdulni az Instán. Aztán kicsit jobban átgondolta a dolgokat, a tuning pedig sokkal alaposabb folyamat lett. Egy Black Pearl kitre esett a választása a toldatokkal kapcsolatban, mely egyszerre kölcsönöz sportos és agresszív külsőt az autónak. Van, aki szerint túl sok lett így a Lexus, ezt mindenki el tudja dönteni magának.

Egyedi hátsó szárny került a csomagtérfedélre, valamint az első lökhárítót is direkt ehhez az autóhoz készítették. Az első kerekek mögé szellőzők kerültek, a küszöbtoldatok is jól illenek az összképbe. Hátul hangsúlyos kipufogók figyelnek, köztük pedig egy diffúzorszerű kiképzés látható. Az autó természetesen légrugós felfüggesztést kapott, így porig is lehet ültetni akár. A felniválasztás sem hétköznapi, Platinum VIP Phantom Series kerekek kerültek az autó alá. Mögöttük hatalmas fékek teszik a dolgukat, elöl 8, hátul pedig 6 dugattyús nyergekkel.

A belteret részben az LS500 ihlette, a kárpitokat pedig vörös varrás díszíti. Izgalmas a karbonszálas felületű kapcsolótábla a könyöklőnél, mely a tulaj személyes kedvenc részlete. A lufi és a hozzá tartozó csövek is egészen igényesen vannak elhelyezve az autóban, jó ránézni erre a megoldásra is.

A bodykit, a nagy felnik, a nagy fékek, a futómű, az egyedi beltér és az apró kiegészítők teszik teljessé ezt az autót, mellyel gazdája elégedett lehet.

Amennyiben még több japán tuningverdát szeretnél látni, nézd meg Adri videóját a 2019 Raceism eseményről!