2017. november 02. | 18:49

Budapesten megrendezik autós szépségverseny díjkiosztót, rendeznek többek között veterán, tuning és roadster kategóriákban. Nyirádon kamion és quad bemutatóval fűszerezett versenyek lesznek, Egerben pedig az Országos Ralibajnokság zárófutamára kerül sor.

Carlinx autós szépségverseny

Budatétény és a Campona parkolója a helyszíne partnerünk, a Carlinx által első alkalommal megrendezett Országos Autós Szépségverseny és Találkozó eseménynek. A nevezés október 27-én zárult le, számos kategóriában lehetett nevezni az autókat. Ez azért is jó hír, mert nagyon színes lesz a felhozatal, így aki érdeklődő, biztosan megtalálja a neki tetsző, járgányt. A szervezők egész napos programmal készülnek november 4-ére, szombatra. Nem mellesleg a 2000 férőhelyes parkolóban bárki elhozhatja, bemutathatja autóját, akkor is, ha nem nevezett a versenyre.
Carlinx autós szépségverseny: Amerikai autókból sem lesz hiány

A kategóriák, melyekre lehetett nevezni:

 • Legszebb veterán autó
 • Legszebb 80-as évek
 • Legszebb 90-es évek
 • Legszebb 2000-es évek
 • Legszebb USA autó
 • Legszebb KGST autó
 • Legszebbb roadster/kabrio
 • Legszebb tuning autó
 • Legszebb csajos autó
 • Legszebb belső tér
Részletes leírás és esemény a Carlinx web- és Facebook oldalán.

Teljes őrület és verseny Nyirádon

Nyirádon szinte minden hétvégén történik valami, ami versennyel kapcsolatos, az utóbbi években folyamatosan nőtt a forgalom, és a pálya kihasználtsága. Ezen a hétvégén sem lesz ez másként, holott itthon már a végéhez ért nagyjából a szezon. A Racing Stars amatőr tehetségkutató versenysorozat idei hatodik futamát rendezik meg a katlanban, valamint tereprali OB és Zóna Európa Bajnokság zárófutam is lesz (Raid of the Champions). A november 3-ai, pénteki gyakorlás után szombaton és vasárnap tartják meg a futamokat. A szervezők kamion és quad bemutatóval is készülnek. A rendezvény gyermekbarát és minden néző számára ingyenes!
Racing Stars amatőr tehetségkutató versenysorozat Nyirádon

Még több információ a Racing Stars és a Ralikrossz OB Facebook eseményének oldalán található.

Öskün megrendezik az I. Speed Itiner Trophy-t

A Speed Itiner Trophy a terepjárózás szerelmeseinek szól. Az előnevezés 2017. október 31-én lejárt, de a helyszínen is lesz rá lehetőség november 4-én szombaton. A szervező Bakony Terepjáró Egyesület nagy erőfeszítéssel építette meg a pályát, amit teljesíteni kell majd a versenyzőknek. Természetesen lesz gépátvétel, ahol mindent ellenőriznek majd az autón a biztonság érdekében. Az útvonal előzetes bejárására nincs lehetősége a versenyzőknek, azt csak a rajt után ismerhetik meg. Az ünneplés sem marad majd el természetesen, a bajnokság után külön programmal készül az Egyesület.
A Bakony Terepjáró Egyesület már készül a versenyre

A verseny szabályzata, programja a Facebook esemény oldalán megtalálható.

Utolsó futam az Országos Ralibajnokságban

2017. november 3-5. között kerül megrendezésre az Országos Ralibajnokság utolsó futama Egerben, hivatalos nevén CREDOBUS Eger Rallye. Az egri verseny az elmaradt Budapest Rallye miatt kerület be idén a bajnokság naptárába. Jó néhány kategóriában eldőlt a bajnoki cím sorsa, ezért vélhetően lesznek hiányzók. A bajnok Herczig Norbert biztosan nem áll rajthoz, ellenben így lehetőséget kapnak fiatal tehetségek. Összesen 63 nevezés érkezett a versenyre. A Rally 2-ben 43 induló lesz, a Historic-ban pedig 22.
Herczig Norbert és a Skoda már bajnok

Szokás szerint a Dobó István téren lesz a rajt és a cél is. Két versenynapon öt különböző gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, melyet háromszor kell majd teljesíteni. A magyar ralisok nem szoktak hozzá a novemberi versenyzéshez, ez jelentős eltolódásnak számít, pont ez keverheti meg rendesen a lapokat. A közönség számára 2000 forint a belépő. A Credobus Eger Rallye weboldalán elérhető a verseny programja és a nevezési lista is. Fotók:
 • Pixabay
 • Skoda Rally Team