Carlinx autós szépségverseny

Budatétény és a Campona parkolója a helyszíne partnerünk, a Carlinx által első alkalommal megrendezett Országos Autós Szépségverseny és Találkozó eseménynek. A nevezés október 27-én zárult le, számos kategóriában lehetett nevezni az autókat. Ez azért is jó hír, mert nagyon színes lesz a felhozatal, így aki érdeklődő, biztosan megtalálja a neki tetsző, járgányt. A szervezők egész napos programmal készülnek november 4-ére, szombatra. Nem mellesleg a 2000 férőhelyes parkolóban bárki elhozhatja, bemutathatja autóját, akkor is, ha nem nevezett a versenyre.


Carlinx autós szépségverseny: Amerikai autókból sem lesz hiány

A kategóriák, melyekre lehetett nevezni:

 • Legszebb veterán autó
 • Legszebb 80-as évek
 • Legszebb 90-es évek
 • Legszebb 2000-es évek
 • Legszebb USA autó
 • Legszebb KGST autó
 • Legszebbb roadster/kabrio
 • Legszebb tuning autó
 • Legszebb csajos autó
 • Legszebb belső tér

Részletes leírás és esemény a Carlinx web- és Facebook oldalán.

Teljes őrület és verseny Nyirádon

Nyirádon szinte minden hétvégén történik valami, ami versennyel kapcsolatos, az utóbbi években folyamatosan nőtt a forgalom, és a pálya kihasználtsága. Ezen a hétvégén sem lesz ez másként, holott itthon már a végéhez ért nagyjából a szezon.

A Racing Stars amatőr tehetségkutató versenysorozat idei hatodik futamát rendezik meg a katlanban, valamint tereprali OB és Zóna Európa Bajnokság zárófutam is lesz (Raid of the Champions). A november 3-ai, pénteki gyakorlás után szombaton és vasárnap tartják meg a futamokat. A szervezők kamion és quad bemutatóval is készülnek. A rendezvény gyermekbarát és minden néző számára ingyenes!


Racing Stars amatőr tehetségkutató versenysorozat Nyirádon

Még több információ a Racing Stars és a Ralikrossz OB Facebook eseményének oldalán található.

Öskün megrendezik az I. Speed Itiner Trophy-t

A Speed Itiner Trophy a terepjárózás szerelmeseinek szól. Az előnevezés 2017. október 31-én lejárt, de a helyszínen is lesz rá lehetőség november 4-én szombaton. A szervező Bakony Terepjáró Egyesület nagy erőfeszítéssel építette meg a pályát, amit teljesíteni kell majd a versenyzőknek. Természetesen lesz gépátvétel, ahol mindent ellenőriznek majd az autón a biztonság érdekében. Az útvonal előzetes bejárására nincs lehetősége a versenyzőknek, azt csak a rajt után ismerhetik meg. Az ünneplés sem marad majd el természetesen, a bajnokság után külön programmal készül az Egyesület.


A Bakony Terepjáró Egyesület már készül a versenyre

A verseny szabályzata, programja a Facebook esemény oldalán megtalálható.

Utolsó futam az Országos Ralibajnokságban

2017. november 3-5. között kerül megrendezésre az Országos Ralibajnokság utolsó futama Egerben, hivatalos nevén CREDOBUS Eger Rallye. Az egri verseny az elmaradt Budapest Rallye miatt kerület be idén a bajnokság naptárába. Jó néhány kategóriában eldőlt a bajnoki cím sorsa, ezért vélhetően lesznek hiányzók. A bajnok Herczig Norbert biztosan nem áll rajthoz, ellenben így lehetőséget kapnak fiatal tehetségek. Összesen 63 nevezés érkezett a versenyre. A Rally 2-ben 43 induló lesz, a Historic-ban pedig 22.


Herczig Norbert és a Skoda már bajnok

Szokás szerint a Dobó István téren lesz a rajt és a cél is. Két versenynapon öt különböző gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, melyet háromszor kell majd teljesíteni. A magyar ralisok nem szoktak hozzá a novemberi versenyzéshez, ez jelentős eltolódásnak számít, pont ez keverheti meg rendesen a lapokat.

A közönség számára 2000 forint a belépő.

A Credobus Eger Rallye weboldalán elérhető a verseny programja és a nevezési lista is.

Fotók:

 • Pixabay
 • Skoda Rally Team