Budapest Classic Grand Prix - GALÉRIA

Közzétéve:
2019-07-07, 06:50

Immár 13. alkalommal került megrendezésre a Budapest Classic Grand Prix.

Kezdetben a Múzeumok Éjszakája betétprogramjaként került megrendezésre, mostanra azonban már az Oldtimer Szuperkupa egyik futamává nőtte ki magát a Mercedes-Benz Classic Magyarország Egyesület és a Chronomoto által rendezett veteránautós rendezvény.

A rajt helyszínéül idén a legújabb Mercedes szalon szolgált Budaörsön. A mezőny, amely leginkább 1988 előtt gyártott, eredeti oldtimerekből és 25 évnél idősebb youngtimerekből állt rögtön egy mért szakasszal, úgynevezett 1/100-as mért résszel kezdett. Ennek a típusú versenyzésnek a lényege a pontosság, azaz a meghatározott hosszúságú szakaszt, pontosan a megadott időre (ami mp) kell megtenni, lehetőleg századra egyezően.

Budapest Classic Grand Prix

A hatvan feletti induló páros ezután délnek vette az irányt, Nagytétény, Lakihegy, Soroksár érintésével az M0-s autóút is szerepelt az itinerben. Majd ebéd után, a negyven fokban keresztül-kasul autókáztak Budapesten.

A szemfülesek láthatták a mezőny tagjait a a Zwack múzeumnál, a Citadellán, Csillebércen, sőt a Vígszínháznál is. Ezek közt volt három titkos mért szakasz, amelyek egyenként 4 m hosszúságúak voltak, ezeket többen nem vették észre, mint az esti beszélgetésen kiderült.

A megizzadt, megfáradt mezőny napja az Aquaworldben fejeződött be. Az eredmények, amelyek a chronomoto.hu oldalon elérhetőek nem okoztak meglepetést, ellenben a sok hibapont meglepő a profi versenyzőktől.

Társszerző és fotók: Szalay Iván

Iván képeit a Budapest Classic Grand Prix-ről az alábbi galériában tekintheted meg:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra

További hírek