2020. szeptember 30. | 16:32

Robi egy valódi fanatikus, akinek garázsában egy igazi négykerekű kincs pihen.

Videósorozatunkban olvasóink féltve őrzött kincseit mutatjuk be nektek, melyek igazi különlegességei az autóipar történelmének. Volt itt már a ‘90-es évek aszfaltszaggató Audi S4 bemutatója, illetve a keleti blokk klasszikusa 1973-ból, egy Zaporozsec ZAZ 968 gyönyörű állapotban. Most azonban a német autóipar egyik kultusztárgyát hoztuk el nektek.

A VW Bogár alapokra épülő kupé az alacsony példányszámú különlegességeket készítő Karmann munkája. A szemet gyönyörködtető formavilág igazi különlegesség az utakon, aminek láttán sokan megfordultak. A videóban Robi mesél az autó történelméről, a vásárlás viszontagságairól, sőt, meg is járattuk az öreg vasat a híres Héreg-Bajna szakasz szerpentinjén.

Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg:

Kollár Robi neve nem ismeretlen a vasút, azon belül a vasútmodellezés fanatikusainak körében. A TEMOFESZT – Nemzetközi Technikai Modell Fesztivál szervezője évről évre pazar rendezvényen egyesíti a vasútmodellező fanatikusokat. Most azonban nem az elképesztő modellgyűjteményt mutatta be, hanem a garázsában pihenő legendát, egy közel teljesen gyári állapotában megőrzött VW Karmann Ghiát.