Egy elegáns csataló története: Volkswagen Karmann Ghia 1300 Type 14 (1965) - VIDEÓ

Kozma Ádám
Közzétéve:
2020-09-30, 14:32

Robi egy valódi fanatikus, akinek garázsában egy igazi négykerekű kincs pihen.

Videósorozatunkban olvasóink féltve őrzött kincseit mutatjuk be nektek, melyek igazi különlegességei az autóipar történelmének. Volt itt már a ‘90-es évek aszfaltszaggató Audi S4 bemutatója, illetve a keleti blokk klasszikusa 1973-ból, egy Zaporozsec ZAZ 968 gyönyörű állapotban. Most azonban a német autóipar egyik kultusztárgyát hoztuk el nektek.

A VW Bogár alapokra épülő kupé az alacsony példányszámú különlegességeket készítő Karmann munkája. A szemet gyönyörködtető formavilág igazi különlegesség az utakon, aminek láttán sokan megfordultak. A videóban Robi mesél az autó történelméről, a vásárlás viszontagságairól, sőt, meg is járattuk az öreg vasat a híres Héreg-Bajna szakasz szerpentinjén.

Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg:

Kollár Robi neve nem ismeretlen a vasút, azon belül a vasútmodellezés fanatikusainak körében. A TEMOFESZT – Nemzetközi Technikai Modell Fesztivál szervezője évről évre pazar rendezvényen egyesíti a vasútmodellező fanatikusokat. Most azonban nem az elképesztő modellgyűjteményt mutatta be, hanem a garázsában pihenő legendát, egy közel teljesen gyári állapotában megőrzött VW Karmann Ghiát.

Kapcsolódó írások

1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.
1966 Lincoln Continental, fekete 2+2 kupé, ültetett
2018. október 26.
Most végre megtudhatod, melyik autók voltak az amerikai autógyártás történetének legtermetesebb példányai!

További hírek