2000-es évjáratú Mercedesre cserélte Audiját Pintér Sándor belügyminiszter

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-13, 08:52

A politikus szíve a jelek szerint a német autómárkák felé húz.

Pintér Sándor belügyminiszter egy 2000-es évjáratú S-osztályú Mercedesre cserélte az annál öt évvel fiatalabb Audi A8-asát, írta meg az Mfor a kormany.hu-ra feltöltött javadalmazási dokumentumokra hivatkozva.

Az új szolgálati autó nem kevésbé elegáns, mint az Audi A8, egészen pontosan egy Mercedes S430-ról van szó. Pintér a német autómárkákhoz való kötödésével kilóg a sorból, a politikai felsővezetők ugyanis Škoda Superbet vagy Škoda Kodiaq modellt kaptak személyes használatra az elmúlt években. Azok közül is a legújabb, 2018-as és 2019-es évjáratúakhoz jutottak hozzá a kormánytagok.

Mercedes S430 oldalról

Pintér Sándor láthatóan nem ragaszkodik a csúcstechnológiához és úgy tűnik, hogy egyelőre az elektromos autók sem hozzák lázba. Már-már legendássá vált az a Wartburg, amit 1995-ben örökölt. A kocsi rendszeresen felbukkan a belügyminiszter adóbevallásaiban egyetlen saját tulajdonú gépjárműként, jegyzi meg a HVG.

Kérdés, hogy milyen jövő vár Magyarországon a belső égésű motorokkal szerelt autókra. Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt, szeretnék elérni, hogy a 25 ezer főnél több lakost számláló városokban 3 éven belül csak és kizárólag elektromos buszok közlekedjenek. A magyar kormány ezen felül azon dolgozik, hogy 2030-ra az állami gépkocsipark 30 százalékát az elektromos meghajtású autók tegyék ki.

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.

További hírek