2019. május 25. | 16:48

A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél

A Mitsubishi 2016-ban csatlakozott a Renault-Nissan szövetséghez és különleges egyezségek keretein belül hozzáfér a másik két gyártó padlómezeihez is. Feltehetően ennek köszönhető, hogy a márka 2020-tól életbelépő új stratégiájában teljesen át szeretné formálni a jelenlegi szabadidő-autó kínálatát a jobb átláthatóság és a modellek markánsabb elkülönítése érdekében. 

A tervek szerint a Mitsubishi SUV kínálatában lévő modellek hosszában legalább 20 cm-es különbségek lennének, hasonlóan a mostani Nissan szabadidő-autó kínálatában megtalálható X-Trail-Qashqai-Juke triumvirátushoz. Ennek megfelelően az Outlander várhatóan növekszik majd, míg az ASX méretei csökkeni fognak, az Eclipse Cross pedig marad a kínálat közepén, de méreteivel jobban el fog határolódni a többiektől.

A terepjárók gyártása a márka DNS-ébe van kódolva, gondolj csak az 1982 óta gyártott Pajeróra vagy a még korábban, az 1978-ban debütáló L200-as pickupra. A gyártó nem engedheti meg magának, hogy a városi terepjáró kínálata átláthatatlan legyen és ezzel potenciális vásárlókat veszítsen. A méretváltozásokon felül – a modern kor szellemében – mindegyik modell valamilyen formában elérhető lesz villanyhajtással is. Az Outlander esetében ez azt jelenti, hogy továbbra is lesz belőle konnektoros hibrid változat (Outlander PHEV), az Eclipse Cross kapható lesz öntöltős hibridként és tölthető változatban is, az új generációs ASX pedig választható lesz teljesen elektromos kivitelben is.

A 2019-es Genfi Autószalonon megmutatott Mitsubishi Engelberg Tourer a később érkező új Outlander előfutárának tekinthető, a hibrid hajtásrendszerét egy 2,4 literes soros négyhengeres erőforrás és a hozzá csatlakoztatott elektromotor alkotja majd, mellyel a WLTP mérési ciklus szerint 70 km megtételére is alkalmas lesz tisztán elektromos üzemmódban.

A Mitsubishi Space Star (egyes piacokon Mitsubishi Mirage) vegyes fogadtatásra lelt 2012-es megjelenésekor. Az azóta eltelt években sem lett különösen nagy siker világszinten, bár vannak piacok, ahol veszik, és vannak ahol alig-alig. Ez történik, amikor Ázsiának és Európának is ugyanazt az autót próbálják eladni, minden ízlésnek nem lehet egyszerre megfelelni. Tudja ezt a Mitsubishi is, ezért a 2020-as új stratégiájuk részeként ezt a modellt is teljesen megújítják majd. 

Ha éppen SUV vásárláson töröd a fejed, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol szép számmal találsz megkímélt állapotú Mitsubishi SUV-kat. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, info@pannonhandel.eu) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Mitsubishi modellre!