2026-ra megnémulhatnak a sportautók!

Közzétéve:
2019-07-31, 11:55

Egy újfajta európai szabályozásnak hála, a nagyteljesítményű sportkocsik az évek során egyre csendesebbek lesznek.

Elsők között a Mercedes-AMG tett bejelentést arra vonatkozóan, hogy következő generációs sport- és sportos autóik már nem fognak ugyanazzal a jellegzetes, öblös orgánummal rendelkezni, mint jelenleg. Nagy kár!

Mercedes AMG CLA45 S menet közben

Bastian Bogenschutz, a Mercedes kompakt jármű részlegének terméktervezési vezetője azt nyilatkozta Ausztrália első számú autó eladási weboldalának, a Carsales-nek, hogy az első Mercedes autók, amelyek érintettek lesznek a változásban a nemrégiben felfedett AMG A45 S és CLA45 S modellek. Említést tett továbbá arról, hogy mindez egy újfajta európai korlátozás következményeként lesz betudható.

Bizonyára megfogalmazódott a fejedben a kérdés, hogy vajon az európai előírások miért érintik vagy miért vonatkoznak az Egyesült Államokbeli autókra. Bogenschutz egyszerű válasza a kérdésre az volt, hogy az AMG-nek nem okozna gondot a másfajta kipufogórendszerek fejlesztése a világ különböző piacaira, csupán túlságosan is költséges lenne.

A vállalat ennek okán betartja a legszigorúbb követelményeket és egyazon rendszerrel fogja eladásra kínálni autóit a világ minden tájékán. Egyébként meg akármilyen szabályozásokat vezetnek be, azok nem fognak senkit sem megakadályozni abban, hogy utángyártott alkatrészekkel, alternatívákkal fűszerezzék autójuk külsejét, teljesítményét vagy akár hangját.

Mercedes AMG CLA45 S hátulról menet közben egy versenypályán

Az új, 540/2014 számú európai uniós rendelet célja, hogy 2026-ra csökkentse a zajszintet a jelenlegi 74 decibelről 68 decibelre. A változtatásoknak bizonyos autógyártók már ettől az évtől kezdve igyekeznek eleget tenni, a folyamat pedig egészen 2026-ig meg sem áll majd.

A szabályozás függvényében a hangos kipufogórendszerek beállításait érdemes figyelembe venni, ennek példájára a korábban említett két Mercedes típus, az AMG A45 és a CLA45 S durrogásai és roppanásai a jövőben eltűnhetnek, vagy legalább is elhalványulhatnak.

A Mercedes tuningrészlege természetesen gondoskodik arról, hogy a hangzás ne menjen teljes mértékben a süllyesztőbe, viszont orvoslásképp nem hangszórókat szerelnek a kabinba, attól valami sokkal jobbat találtak ki. Maga a kipufogórendszert tervezik meg úgy, hogy a nagyteljesítményű motorból jövő hangot közvetlenül a belső térbe vezesse.

Most még vehetsz olyan sportautót, melynek tökéletes a hangzása. Nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, és keresd a Pannonhandel Invest Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, [email protected]) bizalommal!

Forrás:

További autós hírek

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Dunaharasztiban az Alsó-Duna soron egy személyautó csúszott a Dunába. Szerencsére nem ült benne senki. – írja a katasztrófavédelem. A helyszínre…

Kapcsolódó írások

2019. január 23.
Elegáns külső, komfortos belső, maximális menetteljesítmények. A Mercedes ikonikus roadster-szériája ezeket a tulajdonságokat egyesíti már több, mint 50 éve!
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
Mercedes-AMG Project One prototípus versenypályán
2018. szeptember 20.
Lencsevégre kapták a Mercedes-AMG Project One-t, álcázva egy angliai tesztpályán. Ha minden jól megy, rövidesen már közútra is felmerészkednek a szörnyeteggel!