2021. augusztus 31. | 10:25

A kényszerszünet alatt a Magyar Suzuki Zrt. újabb lépéseket tesz a karbonsemlegesség irányába.

Az egész autóipart sújtó globális chip-hiány miatt két hétre leáll a termelés az esztergomi Suzuki-gyárban, közölte a Magyar Suzuki Zrt. az Új Szóval.

A termelés szeptember hatodikától tizennyolcadikáig szünetel Esztergomban, ez idő alatt az érintett munkavállalóknak pihenőnapokat biztosítanak, melyeket transzfernapok segítségével a munkaidőkereten belül később pótolnak.

„Kihasználva a termelési szünetet, vállalatunk számos, az éves beruházási tervben szereplő innovációs programot valósít meg. Folytatjuk az >>okosgyárhoz<< kapcsolódó fejlesztések kiaknázását, újabb anyagmozgatási feladatokat automatizálunk, fejlesztjük munkatársaink közvetlen munkakörnyezetét. Anyavállalatunk környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban pedig újabb lépéseket teszünk a karbonsemlegesség felé“ – közölte az Új Szóval Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég szóvivője.

A Magyar Suzuki Zrt. autógyárában idén júliusban egy ideig egy műszakban dolgoztak a cég munkatársai az alkatrészellátásban tapasztalható beszállítói nehézségek miatt, augusztusban pedig az éves karbantartási munkák miatt rendeltek el pauzát az üzemben.

A félvezető-hiány gyakorlatilag az összes autógyártó életét megkeseríti, erről a kecskeméti Mercedes-gyárban dolgozók is tudnának mesélni. Rossz hír, hogy a mikrochip-gyártásban jeleskedő Rohm szerint eléggé sanszos, hogy a félvezető még 2022-ben is hiánycikknek számítson.