2022. december 09. | 11:08

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy az áruházlánc akciója csak egy bizonyos ideig tart.

Napokkal az egész országot érintő üzemanyagárstop kivezetése után végre visszaálltak a piaci árak, így újra szabad verseny lehet a kúthálózatok között. Ebben a versenyben nyer most teret magának az Auchan áruházlánc egy erőteljes akcióval.

A hipermarketek kútjai átállnak most péntektől vasárnapig egy kedvezményes árra, és az ellátással sem lesz gond, mivel minden kútjukon megfelelő mennyiségű benzin és gázolaj áll rendelkezésre - írták meg a Pénzcentrum kérdéseire.

Az Auchan ársapkájával a benzint 599, a gázolajat 669 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd. Ez jóval olcsóbb mint a piaci ár, amin egyébként pont nemrég csökkentettek. A benzin jelenlegi literenkénti ára 638 forint, míg a gázolajé 695 forint.

A szabad verseny alakulásának egyébként mindenképpen jót tesz az, hogy a kormány nemrég egy rendhagyó kormányinfón kivezette az ársapkát, ami a sima 95-ös benzin és gázolaj literenkénti árát 480 forintban maximalizálta. Az elmúlt időszakban ez a helyzet tarthatatlan volt, mert közvetett módon üzemanyaghiányhoz vezetett.

Az ársapka miatt nem érte meg üzemanyagot behozni az országba, így szép lassan elapadt az import. Az addigi igények 70-80 százalékát ellátó MOL-ra onnantól nagy teher zúdult, amit képtelen volt tartani, a százhalombattai finomítójuk sem működött rendesen. Egy idő után már a kisbenzinkutaknak sem szállított üzemanyagot.

Végül a saját kútjaikon is ellátási gondok léptek fel, amire az emberek pánikvásárlással reagáltak. Ez már elég volt a káoszhoz és mivel a kormány az ellátásbiztonsághoz kötötte az árstop megtartását, így kénytelenek voltak kivezetni.

Depositphotos