Az Aston Martin világpremierrel készül a Genfi Autószalonra

Közzétéve:
2019-02-07, 13:56

Az Aston Martin önálló márkává emelné a Lagonda típusnevet, amely az elektromos autókat takarja majd

Az Aston Martin 2018-ban a Vision Concepttel képviseltette magát a Genfi Autószalonon, amelyben a gyártó legújabb technológiákat ötvözte. Mindenki azt várta, hogy idén a már sorozatgyártásba szánt modellel lesznek jelen, azonban ismét egy tanulmányautóval állnak elő. Az All-Terrain Concept számos elemet örökölt a tavalyi prototípustól, többek közt az elektromos meghajtást is. Annyit elárultak, hogy ezzel az elektromos SUV-val lépnének először piacra, így lehetséges, hogy a 90. Genfi Autószalonra már a szériagyártásba szánt modellt viszik majd.

Az Aston Martin egyelőre csupán egyetlen képet mutatott az All-Terrian Conceptről, amelyen az orr rész, illetve a tükrök helyén lévő két kamera látható, ez utóbbi elég trendi manapság. A gyártó többek közt a Lamborghini Urus vetélytársának szánja új crossoverét.

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept sejtelmes vonalai

Elképzelhető, hogy túl sok filmet néztem az elmúlt időben, de mikor elolvastam ezt a hírt, nekem egyből a hamarosan debütáló Extreme-E széria jutott az eszembe, ahol elektromos terepjárók versenyeznek majd egymás ellen. A márka mostanában igyekszik terjeszkedni a motorsportban, elég csak a DTM-es szereplésükre gondolni, de ott vannak például az F1-ben is.

Szóval nem lennék meglepődve, ha valahol a garázs mélyén lapulna az All-Terrainból egy majdnem kész változat, ez azt jelentené, hogy ez lenne az első prototípus, amit extrém körülmények között tesztelnének.

Aston Martin Lagonda a 80-as évekből

Andy Palmer, Aston Martin Lagonda elnök vezérigazgatója elmondta:

 „Az utóbbi években az autóipar szereplői mindig új termékekkel álltak elő, de még mindig van új a nap alatt. Genf mindig is fontos volt számunka a nagyszerű autókiállítás egyedülálló hangulata miatt. Tavaly, mikor bemutattuk a Lagonda Vision Conceptet hatalmas érdeklődés övezte a standunkat, így fantasztikus 2019-ben is visszatérni egy újabb világbemutatóval. A Lagonda All-Terrain Concept számos olyan elemet tartalmaz, amely előrevetíti az autózásról alkotott jövőképünket. Az elektromos meghajtás lehetővé teszi, hogy radikálisan újradefiniáljuk a piaci szektorainkat. Arra számítok, hogy ismét sokan kíváncsiak lesznek a standunkra, alig várom, hogy először lássam a tömeg reakcióját."

Adrival és Márkkal már nagyon készülünk a 89. Genfi Autószalonra, amelynek sajtónapjain mi is részt veszünk majd.

Kapcsolódó írások

Aston Martin DBX
2018. november 14.
Az Aston Martin legelső szabadidő-autója ugyan csak 2019-ben érkezik, addig is itt egy kis ízelítő a modellről!
Aston Martin Lagonda Shooting Brake elölről
2019. július 28.
Már újkorában is hatalmas ellentétet váltott ki az emberekben a formavilág, de az vitathatatlan, hogy egy fontos állomás volt.
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.