BMW X6, M8, 8-as sorozat Gran Coupe és Vision M Next: ezek a modellek már biztosan helyet kapnak a porondon Németország egyik legnagyobb városában, a Frankfurti Autószalonon.

Az autókról képeket ide kattintva találsz.

A BMW új modelljei közül az első, amelyet 2019. szeptember 12-22. között mutatnak be, a 2020-as X6-os. A modell életében az alkalom akár egy világpremiernek is betudható, hiszen új generáció lép életbe, immáron a harmadik.

Mint ahogyan eddig is, a márka rendkívül népszerű SUV-ja a legújabb X5-ös alapjain nyugszik, azonban annál markánsabb, agresszívabb kialakítást kapott. Az adottságok leginkább az X6-os kistestvérével, az X4-essel állnak rokonságban. A hasonlóság különösen az autó farán fedezhető fel.

A vadonatúj X6-os a márka modelljeinek egyike lesz azon újak közül, amelyekhez opcionálisan kérhető lesz az a funkció, hogy világíthasson a hűtőrács. Bizony ám, tudniillik kiemelkedően fontos az, hogy ha este a sötétben mögötted jön egy új Bimmer, semmiképpen se csak a fényszórók vakítsanak el, hanem még az egyre nagyobbodó vesék is!

A motorpaletta megoszlik az X5-tel, a legerősebb verziót X6 M50i-nek hívják, a márka 4,4 literes, biturbós V8-asa dukál benne, 530 pacival és 750 Nm nyomatékkal.

Kiemelt modellnek fog számítani az eseményen a BMW standján az elektromos Vision M Next koncepció, amelyet abból a célból készítettek el, hogy tökéletesen szemléltethesse a gyártó jövőbeni gondolkodásmódját. A lenyűgöző tanulmányautót egy plug-in hibrid rendszer hajtja, amely lehetővé teszi a járművezető számára, hogy váltogasson az elektromos és a benzines módok között.

A BMW azt állítja, a Vision M Next 600 lóerős összteljesítményből gazdálkodik, a nullszáz sprintet 3 másodperc alatt hajtja végre, végsebessége 300 km/h.

A kiállításon a 8-as sorozat családtagjai is megtekinthetők lesznek, vagyis a Gran Coupe, az M8 Coupe és Convertible. Az előbbi alapvetően a 8-as sorozat négyajtós változata 201 mm-es extra tengelytávval, hogy a hátsó utasok is komfortosan elférjenek.

A sportos „M” részleg képviselője az utóbb említett M8 Coupe és Convertible. Ugyanazt a meghajtást használják, mint az M5, a duplaturbós, 600 lóerős nyolchengerest. Az M8 Competition esetében már 617 lóerővel és 3,2 másodpercig tartó nullszáz sprintidővel találkozhatsz.

Az eseményen résztvevők megcsodálhatják továbbá a 3-as sorozat Touringot, a ráncfelvarrott X1-et és természetesen a vadonatúj, elsőkerekes 1-es sorozatot. A BMW nem számolt be egyéb koncepció bemutatásáról, azonban a legfrissebb híresztelések szerint a gyártásra kész 4-es sorozat is ott bujkálhat majd valahol a prémiumgyártó standján, prototípus formájában.

Végezetül pedig, a show-t vajon a szenzációs BMW M3 lopja majd el, amire nem tért ki külön a gyártó?!

A bajor cég széles kínálatából itthon is lehet szemezgetni a Magyar Autókereskedőház Zrt.-nek köszönhetően. Keresd őket a facebook-on, a weboldalon vagy Mudri Dániel vezető értékesítőt a +36203663447 telefonszámon.