A BMW nem titkolja, mivel készül Frankfurtra!

Közzétéve:
2019-08-29, 10:47

A bajor gyártó egy armadányi ínyencséggel igyekszik meghódítani a nagyközönséget Frankfurtban! Bár a bemutatásra kerülő modellek nagy részét elöljáróban részletezték, ennek ellenére sokan abban bíznak, hogy meglepetést is tartogatnak.

BMW X6, M8, 8-as sorozat Gran Coupe és Vision M Next: ezek a modellek már biztosan helyet kapnak a porondon Németország egyik legnagyobb városában, a Frankfurti Autószalonon.

BMW 8-as sorozat Gran Coupe

A BMW új modelljei közül az első, amelyet 2019. szeptember 12-22. között mutatnak be, a 2020-as X6-os. A modell életében az alkalom akár egy világpremiernek is betudható, hiszen új generáció lép életbe, immáron a harmadik.

Mint ahogyan eddig is, a márka rendkívül népszerű SUV-ja a legújabb X5-ös alapjain nyugszik, azonban annál markánsabb, agresszívabb kialakítást kapott. Az adottságok leginkább az X6-os kistestvérével, az X4-essel állnak rokonságban. A hasonlóság különösen az autó farán fedezhető fel.

2020 BMW X6 hídon átkel

A vadonatúj X6-os a márka modelljeinek egyike lesz azon újak közül, amelyekhez opcionálisan kérhető lesz az a funkció, hogy világíthasson a hűtőrács. Bizony ám, tudniillik kiemelkedően fontos az, hogy ha este a sötétben mögötted jön egy új Bimmer, semmiképpen se csak a fényszórók vakítsanak el, hanem még az egyre nagyobbodó vesék is!

A motorpaletta megoszlik az X5-tel, a legerősebb verziót X6 M50i-nek hívják, a márka 4,4 literes, biturbós V8-asa dukál benne, 530 pacival és 750 Nm nyomatékkal.

Kiemelt modellnek fog számítani az eseményen a BMW standján az elektromos Vision M Next koncepció, amelyet abból a célból készítettek el, hogy tökéletesen szemléltethesse a gyártó jövőbeni gondolkodásmódját. A lenyűgöző tanulmányautót egy plug-in hibrid rendszer hajtja, amely lehetővé teszi a járművezető számára, hogy váltogasson az elektromos és a benzines módok között.

A BMW azt állítja, a Vision M Next 600 lóerős összteljesítményből gazdálkodik, a nullszáz sprintet 3 másodperc alatt hajtja végre, végsebessége 300 km/h.

BMW M850i kupé és convertible

A kiállításon a 8-as sorozat családtagjai is megtekinthetők lesznek, vagyis a Gran Coupe, az M8 Coupe és Convertible. Az előbbi alapvetően a 8-as sorozat négyajtós változata 201 mm-es extra tengelytávval, hogy a hátsó utasok is komfortosan elférjenek.

A sportos „M” részleg képviselője az utóbb említett M8 Coupe és Convertible. Ugyanazt a meghajtást használják, mint az M5, a duplaturbós, 600 lóerős nyolchengerest. Az M8 Competition esetében már 617 lóerővel és 3,2 másodpercig tartó nullszáz sprintidővel találkozhatsz.

Az eseményen résztvevők megcsodálhatják továbbá a 3-as sorozat Touringot, a ráncfelvarrott X1-et és természetesen a vadonatúj, elsőkerekes 1-es sorozatot. A BMW nem számolt be egyéb koncepció bemutatásáról, azonban a legfrissebb híresztelések szerint a gyártásra kész 4-es sorozat is ott bujkálhat majd valahol a prémiumgyártó standján, prototípus formájában.

vadonatúj BMW 1-es sorozat

Végezetül pedig, a show-t vajon a szenzációs BMW M3 lopja majd el, amire nem tért ki külön a gyártó?!

A bajor cég széles kínálatából itthon is lehet szemezgetni a Magyar Autókereskedőház Zrt.-nek köszönhetően. Keresd őket a facebook-on, a weboldalon vagy Mudri Dániel vezető értékesítőt a +36203663447 telefonszámon.

Forrás:

További autós hírek

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek. Nem, valóban nem esik a hó, de a napok…

Több levelet kaptunk a témában az utóbbi időben, ezért tegyük tisztába azt, hogy miért nem kapsz büntetőpontot a kiszabott bírság…

Ismerős kép lehet sokatoknak, ahogy az asszony bringáját viszitek haza a vasútállomásról vidéken… 🙂 A videón látható szituáció is hasonló…

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Kapcsolódó írások

Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018. december 04.
Persze a kérdés csak elméleti, a BMW i8 rendőrautó csak tanulmányként létezik, de elég mutatósra sikerült
1966 BMW 1600 GT kabrió prototípus, tanulmányautó, világoskék, oldalnézet, balról
2018. december 20.
50 év után újra gyári állapotában tündököl az összesen két példányban gyártott sport-BMW utolsó fennmaradó darabja, az 1966-os 1600 GT kabrió