Bővült a 2,5 milliós állami támogatással vásárolható elektromos autók listája

Közzétéve:
2020-05-25, 12:07

Több autógyártó is az értékhatár alá csökkentette bizonyos EV-k kiindulási árát.

Korábban Peti megírta, hogy a kormány újraindította az elektromos autók vásárlását ösztönző programját, amelyről a linkre kattintva részletesen is olvashatsz. De azért röviden leírom a lényeget. Szóval a legfontosabb dolog az, hogy 11 millió forintig 2,5 millióval segít az állam, e fölött egészen 15 millióig pedig 500 ezer forintos támogatást kap az, aki a zöldebb közlekedési formát választja.

Majd Matyi összeszedte azokat az autókat, amelyekhez igénybe vehető a kormány segítsége. Az ő cikkében tisztán látszik, hogy a sáv felső részében, 11 és 12 millió forint között 9 autó található. Így várható volt, hogy a kereslet növelése érdekében a gyártók csökkentik bizonyos elektromos modellek listaárát, mégpedig annak érdekében, hogy azok beleessenek a nagymértékben támogatott szegmensbe.

Az Opel például csaknem 1 millió forinttal csökkentette a Corsa-e árát, amely így 10,49 millióba fáj támogatás nélkül, míg az állam segítségével akár 7,99 millióért is megvásárolható. A Hyundai sem tétlenkedett, ugyanis az Ioniq már 10,99 milliótól elérhető, ez 300 ezres csökkenést jelent, így éppenhogy belefért a kedvezőbb sávba, ennek köszönhetően támogatással együtt akár 8,49 millió forintért kihozhatod a kereskedésből. A KONA E árcéduláján 200 ezer forinttal lett karcsúbb az összeg, így ez is éppen beleesik a kedvezményes sávba, és hasonlóan a márka előbb említett modelljéhez, akár  8,49 milliótól elérhető.

Valószínűleg ez még csak a kezdet, és a következő időszakban még több EV-nek csökkentik az árát. Az alábbi linken elérhető a pályázati kiírás, amely taglalja a támogatás részleteit. Itt pedig a bővült lista:

Az állami támogatást élvező típusok listája 11 millió forintig

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek