A briteknél kevesebb adót kell majd fizetni az elektromos autók után

Közzétéve:
2020-01-15, 07:00

Javaslatok érkeztek a brit kormánynak, hogy a Brexit után szüntessék meg az elektromos autók adóját, hogy azok megfizethetőbbé válhassanak.

Elképzelhető, hogy az elektromos autók vételáron felüli általános forgalmi adójának megszűnésével, valamint a lízingköltségek csökkentésével növekedni fog a zéró károsanyag-kibocsátású elektromos autók elterjedése.

Jaguar I-Pace elektromos autó

Egészen addig, amíg az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja, a kormány a többi tagállam beleegyezése nélkül nem számíthat fel 15%-nál alacsonyabb áfát. Az Egyesült Királyság Európai Uniós tagsága 2020. január 31-én szűnik meg.

Végeztek egy felmérést, amelyben 17 500 ember vett részt, ennek 61%-a vélte úgy, hogy az elektromos autók beszerzési árára kivetett áfa megszüntetése számottevő lépés lehet annak érdekében, hogy a kormány elforduljon a belsőégésű motoroktól. Az alacsony jövedelmű háztartások 28%-a szerint viszont rendkívül számottevő lépés lesz ez.

Tesla modellek fűben sorakoznak

A 18-24 életév közötti válaszadók 74%-a azt mondta, hogy egy ilyen lépés arra ösztönözné őket, hogy vásároljanak elektromos autót. A skála másik végén, a 65 év felettiek 59%-a ugyanígy vélekedett.

A londoniak közel 67%-a biztosan élne egy ilyen lehetőséggel, míg az északkeleti válaszadóknak csupán 56%-át kísérti a gondolat.

Mivel az EV-k a közutakon szereplő járművek csupán 0,2% -át teszik ki jelenleg, még hosszú utat kell megtenni a hivatalos célkitűzés eléréséig, mely nem más, minthogy 2030-ig az újautó eladások fele, zéró károsanyag-kibocsátású elektromos autó formájában valósuljon meg. Éppen ezért a napokban tett kormányjavaslat elősegítené ezt a mozzanatot.

Mi a véleményed arról, hogy a brit kormánynak el kellene törölnie az elektromos autókra kivetett ÁFA-t?

Forrás:

További autós hírek

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek. Nem, valóban nem esik a hó, de a napok…

Több levelet kaptunk a témában az utóbbi időben, ezért tegyük tisztába azt, hogy miért nem kapsz büntetőpontot a kiszabott bírság…

Ismerős kép lehet sokatoknak, ahogy az asszony bringáját viszitek haza a vasútállomásról vidéken… 🙂 A videón látható szituáció is hasonló…

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.