2019. március 14. | 12:40

A 2019-es AMTS-en ismét vár a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség által megtöltött pavilon, lesz páros drift verseny és off-road show a programok között!

2019-ben már 14. alkalommal rendezik meg a Hungexpón Magyarország egyik legnagyobb és legszínesebb autós találkozóját, az Automobil & Tuning Show-t, azaz az AMTS-t. Március 22-24 között több száz tuning autóval és külföldi hírességekkel is találkozhatsz, sőt a történelem során először az Alapjárat standját is megtalálhatod a helyszínen, ahol nyereményjátékkal és két vérpezsdítő modellel készülünk nektek.

A Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség (MAVAMSZ) immáron hetedik alkalommal vonultat fel oldtimer klasszikusokat az F-pavilonban, ilyen ritkaságokkal, mint például a Lamborghini Espada. Az 1968-78 között gyártott 4 személyes Grand Touring Coupé-ból három sorozatban, mindössze 1217 darab készült, 3,9 literes V12-es erőforrása 325 lóerőt produkál. Dr. Néveri István, a MAVAMSZ jogi igazgatója elmondta, hogy a 40 tagszervezettel és közel 500 taggal működő egyesület több ezer autóból válogatja össze az AMTS-re kiállított modelleket. A 3800 négyzetméteres tárlaton szerintem mindenki megtalálja a magának valót az Alfa Romeo Zagato Junior, Ferrari, klasszikus Mercedes, MINI és Citroen modellek között. Természetesen kint lesznek a Veterán Zsiguli Car Club különlegességei, amcsi verdák és még sokan mások. A márkák és országok alapján csoportosított standok mellett természetesen a kétkerekűek szerelmesei is nosztalgiázhatnak, ezen felül pedig Hystoric versenyautó-kiállítást is kínál a Hungexpo F-pavilonja. Itt az oldtimer rallye Porsche 911-es és a veterán versenyek ikonjaként ismert 356-os mellett Lancia Fulvia, Mercedes-Benz W107, egy youngtimer Suzuki Swift Sport és a Janis Brundza-féle Lada VAZ 2105 VFTS modell is látható lesz többek között.

A szokásokhoz híven Gymkhana-Drift versennyel nyílik meg az autósport szezon az A-pavilon mellett, érkeznek a legújabb PRO és SEMIPRO autók. Pénteken az élményautózásé lesz a fő szerep, a drift-taxi jegyek nyitvatartási idő alatt az "A" pavilon 14-es standján, a Drifted.hu shopjában kaphatók (a két körre jogosító jegy ára 8.000 Ft).

Ami pedig még nem volt: páros driftet, azaz Tsuiso csatákat nézhetsz meg élőben! A párbajok során két versenyző autózik egy időben: az első értékelt körben az egyik pilóta vezet, a másik követi, majd fordítva. A küzdelemnek a célja a vezető számára, hogy képes legyen hibátlanul végig driftelni az értékelt szakaszt, a követő számára pedig, hogy minél közelebb autózzon az elől haladóra. A pilóták egyenletes teljesítménye a tsuiso csata során különösen fontos.

A látványosságok azonban nem merülnek ki ennyiben: a hétvége alatt összesen három alkalommal, betanult koreográfia szerint lebonyolított, színes füstös drift bemutatók szakítják majd meg a versenyt, a Markom Racing Team versenyzői jóvoltából! A szünetekben pedig Drift Trike bemutató, szombaton és vasárnap pedig Mókus Streetfighter show-ja lesz megtekinthető.

  • Péntek: 12:00 - 18:00 (Edzés és Taxi)
  • Szombat 11:00 - 17:00 (Drift Shifters tematika)
  • Vasárnap 11:00 - 16:00 (Páros Drift tematika)

A terepautózás szerelmesei sem maradnak élmények nélkül, immáron második alkalommal érkezik programként az Off-Road Show és kiállítás az AMTS-re! Épített pályán, kibővített nyomvonalakkal és jóval nagyobb területen dübörögnek az ország minden tájáról érkezett terepjárművek. Idén különösen erős lesz az amerikai 4x4-es kiállítói vonal, ezt erősíti a Site by Site kategória, emellett több, egyedileg épített csővázas izom-buggy is kimerészkedik majd a nagy nyilvánosság elé. Lesznek Euro 4x4 Truck Trial nehézgépek, modernnek számító Mercedes terepgépek mellett többek között egy magyar gyártású, 1968-as évjáratú izmosított Csepel D344 teherautó is látható lesz, ja, és nem hiányozhatnak a keleti és Balkán blokk nagyvasai sem.

  • Off-Road és triál show: pénteken 2, szombaton és vasárnap 3-3 alkalommal (pontos időpontok az AMTS honlapján)
  • Off Road Taxi: jelentkezés és időpont foglalás a "D" betűvel megjelölt járművekre regisztrációs sátorban. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes minél előbb lefoglalni az időpontokat!
  • Off-Road Taxi árak: egyéni: 3 000 Ft, páros: 5 000 Ft, családi (2 felnőtt és 2 gyermek): 7 000 Ft

Az Automobil és Tuning Show 2019-es nyitvatartása:

  • 2019. március 22-23: 9:00-19:00 óráig
  • 2019. március 24: 9:00-18:00 óráig

További információk az AMTS-ről: