DS 7 Crossback-et a DS Store-ból! - GALÉRIA

Közzétéve:
2019-01-23, 14:06

Megnyílt Magyarország első DS-szalonja, ahol a márka első, önálló modellje már megvásárolható! A DS 7 Crossback középkategóriás SUV a prémium-szegmenst célozza, itt van röviden, mit érdemes tudni róla!

A DS - mely a PSA-csoport prémiumokért felelős márkája - 2015-ben vált teljesen önállóvá, és az 1955-ben feltűnt DS-örökséget igyekeznek tovább vinni avantgárd szellemiségben, eleganciával. A Citroën által értékesített modelleket 2018. december 1-étől már kizárólag a DS-bemutatótermekben, azaz a DS Store-okban forgalmazzák. 2018 végén már 370 értékesítési pont volt jelen a világon, Budapesten az Emil Frey-csoport építette meg az első DS szalont, ahol a DS második generációs modellsorozatának első darabjait bemutatták. Meghívást kaptunk mi is a prezentációra, ahol egyúttal a középkategóriás prémium SUV-t, a DS 7 Crossbacket is kipróbálhattuk egy rövid kör erejéig.

DS 7 Crossback – DS Store

Több információt, véleményt majd akkor mondok, ha az autó eltölt nálunk pár napot, de addig is megosztanék néhány infót. Ránézésre sokaknak az Audi Q5 ugorhat be elsőre, a króm díszek elhelyezése az első fényszórónál talán a Mazdát idézi, a hátsó, elnyújtott lámpatestek rejthetnek Mercedeses vonásokat. De hát, kinek mi?!

DS 7  Crossback hazai bemutató

Az tény, hogy a DS új terméke kilóg a sorból. Az első fényszórók LED moduljai csiszolt ékkövekre hasonlítanak, az autó nyitásakor bíbor színben pompáznak és 180 fokban fordul el a LED modul – elég látványos! A hátsó lámpák 3D full LED technológiával készültek és pikkelyszerű mintázatot kaptak, bár nekem a pókháló ugrik be róla. A PSA EMP-2 padlólemezen a Peugeot 5008-cal és az újdonsült Citroen C5 Aircrossal osztozik a DS 7, ám ezeknél sokkal fényűzőbb vonalat képvisel kívül-belül. Ára inkább a német prémiumok eggyel kisebb modelljeihez közelít (BME X3, Mercedes GLA, Audi Q3), de eggyel nagyobb méretet kínál, prémium-szagú extrákkal a beltérben.

DS7 Crossback Magyarországon

A kabinban két 12 colos képernyő fogadja az utasokat, a vásárlók ötféle Inspiráció közül választhatnak: Bastille, Rivoli, Faubourg, Opera és a sportos Performance Line. A személyre szabhatóság kimagasló szempont tehát, elérhető a valódi fa, Alcantara, szemcsézett bőr és a nappabőr a kínálatban. Izgalmas formák, vonalak, gombok mindenütt, szép díszvarrások, ajtóbetétek, azonban kérdés, hogy milyen hamar fog megöregedni a DS 7, német prémiumoktól azért színvonalban lemaradó beltere. Minden esetre most jól mutat. És jól mutat az extralistán az adaptív tempomat, a kormányozni képes sávtartó, parkasszisztens, éjjellátó funkció, fáradtságfigyelő és az első masszázsülések lehetősége.

DS 7 Crossback interior

A komfortérzetről a DS Active Scan Suspension gondoskodik, mely az elmondottak alapján Audi A8 magasságokba is repítheti a modellt, ugyanis a kamera által vezérelt aktív felfüggesztés érzékeli az autó előtt (5 méter) megjelenő úthibákat és a lengéscsillapítók folyamatos hangolásával védi ki azok hatásait.

DS 7 Crossback a DS Storeban

A tesztút során lehetőségem volt vezetni a 180 lóerős, 2.0 literes dízellel szerelt változatot, a BLueHDI még 1.5-ös 130 lovas kivitelben kérhető. Inkább az öngyulladó erőforrás illik az autóhoz, mint a tesztelt 180 lóerős benzines, utóbbiból létezik 130 és 225 lóerős kivitel. A leggyengébb benzines csak manuális váltóval, a leggyengébb dízel manuális és automata váltóval kérhető, az összes többihez alapáron a 8 fokozatú, gyorsan működő automata társul. Amit talán a legjobban várok, az a jövőében érkező hibrid DS 7 Crossback, mely egy 200 lóerős benzinmotorral és két 80 kW-os villanymotorral lesz szerelve az első és a hátsó tengelyen. Az egyetlen összkerekes DS 7 Crossback padlólemezében a 90 kW teljesítményű akkucsomag kap helyet, melynek köszönhetően akár 50 km-t is képes lesz megtenni tisztán elektromosan, összeteljesítménye 300 lóerőre rúg. A jövőben, 2025-ig minden modelljéből szeretne tisztán elektromos vagy legalább hibrid verziót kínálni a DS és már nem kell sokat várni a DS 3 városi terepjáróra sem!

A DS 7 Crossback ára a következőképpen alakul:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. május 18.
C5 Aircross, Peugeot 3008, Opel Grandland X - ezek a lakossági PSA-modellek, prémium vonalon elméletben a DS7 Crossback erősít

További hírek