Gyűjtők és a DTM-rajongók figyelem! 2019. szeptember 13-15. között rendezik a Német Túraautó Bajnokság utolsó futamát. A Nürburgringen nem csak a DTM versenyautóknak örülhetsz, hiszen a BMW M-részlege egy M4 különkiadással is készül. Az M4 DTM versenyautó műszaki alapjául szolgáló M4 Coupé a karosszériáján és utasterében is a bajor versenyautót élteti, a 450 lóerős, soros hathengeres benzinmotorral szerelte ///M Heritage különkiadások 2019 novembere és 2020 áprilisa között lesznek rendelhetők és mindössze 750 darab lesz elérhető belőlük.

BMW M4 Edition M Heritage

Egyedi színösszeállítású beltér a bőrözött, kéttónusú BMW M sportülések és a hátsó üléssor teljes hiánya figyelhető meg az autóban. A Laguna Seca Blue és a Velvet Blue metál karosszériafényezési árnyalatokhoz Velvet Blue, Orange vagy türkizkék varrással ellátott Silverstone / Black bőrkárpit választható. Az Imola Red karosszériafényezési árnyalattal sárga és piros kontraszt-varrással ellátott, Red és Black bőrözés harmonizál. A beltérben még szénszálas dekorelemeket, az M divízió trikolor árnyalatait hordozó betéteket találni, a küszöbökön az autók sorszáma lesz megtalálható.

BMW M4 Edition M Heritage beltér

2009-ben a BMW M3 szintén kapható volt hasonló különkiadásban, 2012-ben a BMW M3 DTM Champion Edition-nel ünnepelték visszatérésüket a DTM-be: a közel húszévnyi szünet utáni első versenyszezonban a BMW megnyerte a gyártók közötti pontversenyt, ráadásul a BMW Schnitzer csapat és a kanadai Bruno Spengler is aranyérmet szerzett.

BMW M4 Edition M Heritage sport ülések

2016-ban a BMW Motorsport német klasszisa, Marco Wittmann a sorozat új bajnokaként állhatott fel a dobogó csúcsára, a győzelem előtt pedig a 200 példányban legyártott BMW M4 DTM Champion Edition tisztelgett az utakon, amiben a BMW M4 GTS 500 lóerős erőforrása munkálkodott.  Ebben az évben a BMW M3 harmincadik szülinapjáról is megemlékeztek az 500 darabban gyártott „30 Years M3” kivitellel. 2018-ban a BMW M4 Cabrio Edition 30 Years 300 példányban készült el az M3 Cabrio piaci premierjére emlékezve.