Szerencsére idén még kegyes az időjárás az erre a kiállításra ellátogatókkal, hiszen október utolsó hétvégéjén napsütés várható. Ebben a cikkben röviden összefoglalom neked a legérdekesebb modelleket a Budapest Auto Show kínálatából, így a hétvégén még te is kimehetsz a Millenárisra, és közelebbről is megvizsgálhatod őket. Olyannyira közelről, hogy számos járművet egy gyors regisztráció után tesztvezetésre is elvihetsz, mely egy igen hasznos dolog tud lenni például annak, aki új jármű vásárlásán töri a fejét.

2019-es Renault Zoe RS Trophy a Budapest Auto Show kiállításon

Összesen 13 autómárka közel 60 modelljével találkozhatsz, és szinte minden gyártó biztosít kipróbálható tesztautókat. A Renault például a vadiúj Clio és Zoe modellekkel érkezett, ráadásul a standjukon a 300 lovas Mégane RS Trophy is ki van állítva. Most debütál Magyarországon a Toyota Proace City modellcsalád, mely az áruszállító kivitel mellett a 7 üléses családi egyterűt is magában foglalja. A Citroën standján további érdekességek várnak, hiszen az új autók mellett egy ’20-as évekbeli 5PS modellt és egy klasszikus oldtimer DS-t is megtapogathatsz. Rögtön emellett a franciák prémiummárkájának két hírnöke, a DS3 és a DS7 terpeszt, melyeken egészen egyedi megoldásokat láthatsz.

2019-es Skoda Kamiq a Budapest Auto Show kiállításon

Miután túljutottál a Lamborghini Huracán és a BMW M4 bámulásán, a Škoda és a Ford részlegéhez juthatsz, ahol a sportos Focus ST mellett egy hibrid Mondeo parkol. Ezután egy terepesített Volkswagen Passat tárul eléd, mely után a Hyundai standján a Tucson és a Santa Fe SUV modellek következnek. Amennyiben a téligumi kiválasztásának dilemmájában vagy éppen, akkor sem kell aggódnod, hiszen erről is lesz egy előadás színpadon, ráadásul a Michelin standján megnézheted a legújabb téi abroncsokat.

Harley Davidson LiveWire bemutató

Nagy durranásnak számít még az idei kiállításon, hogy a Harley-Davidson megtartotta első teljesen elektromos motorjának magyarországi bemutatóját. A nagyvas rendkívül szép formatervet kapott, a technikai adatai pedig egészen megdöbbentőek. Mindössze 3 másodperc alatt gyorsul százra a 105 lóerő körüli elektromotorral, ECO üzemmódban pedig nagyjából 210 km-es hatótávval kecsegtet. Otthoni aljzatról normál töltővel nagyjából 12 óra alatt lehet teljesen feltölteni, míg gyorstöltővel 40 perc alatt 80, míg 60 perc alatt 100 százalékra tölthető. A Harley mellett több kétkerekű gyártó is kivonult, többek közt Malaguti, NIU és Brixton motorokat is láthatsz.

2019-es Harley Davidson LiveWire a Budapest Auto Show kiállításon

Minden további információt megtalálsz a Budapest Auto Show honlapján.