Eladó az ikonikus Lada, amit az Üvegtigris 3 forgatásán használtak

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-08, 12:15

Dunakeszin vár új gazdájára a 60 lóerős négykerekű.

Eladóvá vált az a Lada, amit a Gáspár Sándor által megformált és életre hívott karakter (Róka) használt a Rudolf Péter által rendezett Üvegtigris 3 című magyar filmben.

Az Üvegtigris 3 forgatásán használt Lada oldalról fotózva

A hirdető azt állítja, hogy az autó ki lett lakatolva, de a motorháztető rozsdás és cserére szorul. Az új gumikkal szerelt alufelnis, szürke forgalmis Lada 2101 átmenetileg ki lett vonva a forgalomból, de a lökhárító pótlását követően azonnal vihető NKH-vizsgára. Ez az a kocsi, amibe a dinnyéket pakolták a film egyik ikonikus jelenetében.

Az 1974-es gyártású Zsiguliba eddig nagyjából 150 000 kilométert pakoltak bele, az ára pedig 250 000 forintban lett megállapítva. A 60 lóerős kocsi Dunakeszin vár új gazdájára.

Lada 2101

Zsiguli

Régebben a magyar rendőrség is Zsigulikkal vadászott a gyorshajtókra, ha kíváncsi vagy, hogy évtizedekkel ezelőtt hogyan ment a pofátlanítás a budapesti utakon, vagy egyszerűen csak imádod a retró dolgokat, akkor meleg szívvel ajánlom figyelmedbe a tegnapi cikkemet.

A „Zsiga” egyébként hosszú múltra tekinthet vissza, kereken 50 évvel ezelőtt, egészen pontosan 1970. április 19-én szerelték össze az első Zsigulit (VAZ–2101) a Togliatti mellett felépített Volgai Autógyárban. A Fiat 124 műszaki alapjain kifejlesztett modell az exportpiacokon a Lada nevet kapta.

UPDATE: Ha rákattintunk a linkre, akkor a következő szöveg vár ránk: „Az Ön által keresett hirdetés nem található”. Ez azt jelenti, hogy valaki már elvitte a kocsit, vagy a hirdető meggondolta magát, és levette a hirdetést az oldalról.

Kapcsolódó írások

A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.
Műszaki vizsgára vitt személyautó
2020. július 13.
Tiszta vizet öntött a pohárba a magyar hatóság.

További hírek