Először látható kémfotókon a 2021-es Q4 e-tron

Közzétéve:
2020-07-03, 08:03

Az Audi legújabb villanyautóját közúti teszten kapták lencsevégre.

Korábban már látványterveken lehetett látni a Q4 e-tron elektromos crossovert, sőt, a Volkswagen ID.4 testvérmodelljének is tekinthető járművet egy öszvér formájában tavasszal is tesztelték. Természetesen a látványtervek fura megoldásai itt megcsappantak, hagyományos ajtókat és visszafogottabb külsőt kapott. A kerekek is kisebbek lettek, továbbá eltűntek az ormótlan beömlők.

2021-es Audi Q4 e-tron kémfotó elölről

Az ID.4-hez hasonlóan ez is az MEB-platformra épül majd, műszaki tartalmát tekintve elég hasonló lesz a Volkswagen crossover modelljéhez, nyilván prémium köntösbe csomagolva. A Q4 e-tron elektromos autó esetében két villanymotor biztosítja majd a Quattro összkerékhajtást, a hírek szerint 302 lóerős összteljesítménnyel. Ez nagyjából 6,3 másodperces 0-100-as sprintet tenne lehetővé a kis méretű SUV esetében, a végsebességet pedig 180 km/órára korlátoznák.

A padlóba egy 82 kilowattórás akkucsomag kerül majd, amely a WLTP ciklus szerint 450 kilométeres hatótávot tehet lehetővé. A 125 kilowattos töltési lehetőségnek köszönhetően nagyjából fél óra alatt 80 százalékosra lehetne feltornázni az akksik töltöttségi szintjét.

2021-es Audi Q4 e-tron kémfotó hátulról

Sajnos az autó belsejéről nem készültek fotók, de feltehetően az Audira jellemző minimalista stílust fogja ez a jármű is képviselni. A központi kijelző jó eséllyel a már más modellekben is megtalálható 12,3”-os érintőfelületként működik majd. A hivatalos bemutatót még a 2020-as év vége előtt szeretné megtartani a gyártó, persze a koronavírus-járvány ebbe a projektbe is bekavart egy kicsit.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Audi e-tron modell egy tető parkolóban féloldalról
2020. november 19.
2029-ig 75 modellt fog bemutatni a VW-csoport, amelynek célja, hogy letaszítsa a Teslát az elektromos autók piacának trónjáról.
Az Infiniti első teljesen elektromos SUV-ja
2018. december 18.
A Detroiti Autószalonon lehull a lepel az Infiniti legelső SUV-koncepcióautójáról, ami teljesen elektromos lesz

További hírek