Ezek az autómárkák voltak a legnépszerűbbek 2020-ban a Google keresőjében

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-01-22, 12:15

Míg 2019-ben toronymagasan nyert a BMW, 2018 után ismét a japánok örülhettek tavaly.

A Google minden eddiginél jobban megkönnyítette a járművekre való keresést. Egyre több adatot, véleményt és eladó autó található meg a világhálón a keresőmotoron keresztül. 2020-ban annyi változott az előző évekhez képest, hogy egyre több autógyártó jelent meg a Google Search térképén, azaz országonként változó az, hogy melyik márka viszi a prímet. Így a Google Trends adatai alapján összesen 158 országot vizsgáltak meg, amely alapján összesen 21 márka nyert különböző országokban. Bár a Prius pont ebben az évben csúszott lejjebb a hibrid keresési listákon, de ez sem állította meg a japán márkát abban, hogy az első helyen végezzen.

Google Trends keresések győztesei országonként

A nagyításhoz kattints a képre!

Az elemzések szerint tehát a Toyota lett a legkeresettebb márka ezen a területen, amelyre összesen körülbelül az országok 34 százaléka keresett a legtöbbet, ez azonban annak is köszönhető többek között, hogy a BMW jelentős csökkenést ért el.

A Toyota szárnyalása annak lehet betudható, hogy a márka 2020-ban globálisan is felkeltette az emberek érdeklődését a bejelentett és kiadott járművek széles és egyedülálló palettájával. Köszönhető ez annak is, hogy 2020 decemberében a Toyota piacra dobta a C+pod-ot, amely egy új és kompakt elektromos kétüléses jármű. A 2020-as év további figyelemre méltó sikere volt az új GR Yaris, egy teljesen átalakított Mirai és a népszerű Corolla sorozat kibővítése az új Corolla Cross kompakt terepjáróval is.

Melyik autómárka hányszor nyert országonként
Számok szerint - Melyik autómárkát keresték a legtöbb országban 2018 és 2020 között?

A Google Trends alapján a helyi márkák továbbra is népszerűek az adott országokban, sőt, a tavalyi év során sokkal több a kisebb márka. Így került be a Daewoo és a most megerősödő Alpine is. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek