Ezt lehet tudni a tisztán elektromos BMW iX3-ról

Közzétéve:
2020-07-15, 11:24

A BMW X-modellcsalád első tisztán elektromos modellje bemutatkozott a világnak.

A BMW X3 a benzines, dízel, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiák mellett immáron tisztán elektromos kivitelben is kérhető. A BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációját köszönthetjük az iX3-ban, az elektromos motor, a váltó és a hajtáslánc vezérlőelektronikája egyetlen közös házban kapott helyet. Az elektromos motor szinkronmotor-elv szerint, mágnesek használata nélkül dolgozik, amely lehetővé teszi az erőforrás ritkaföldfémektől mentes tömegtermelését.

BMW ix3

A maximális teljesítmény 286 lóerő, a nyomaték 400 Nm, így az elektromos SAC 6,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, a végsebessége 180 km/órában van maximalizálva. Az akkumulátor bruttó kapacitás 80 kWh, ebből a rendszer 74 kWh-t hasznosít, így a WLTP-ciklus szerint akár 460 kilométeres hatótáv is elérhető egyetlen feltöltéssel. A modell egy- és háromfázisú töltéssel is táplálható, akár 11 kW töltési sebességgel. Gyorstöltőre csatlakoztatva a nagyfeszültségű akkumulátor akár 150 kW töltési teljesítménnyel is képes felvenni az elektromos áramot, így a teljesen lemerült akkucsomag akár 34 perc alatt 80 százalékos töltöttségi szintre húzható fel.

BMW ix3 SUV

Az akkumulátorok a jármű padlólemezében kaptak helyet, 7,5 centiméterrel alacsonyabbra helyezve a BMW iX3 súlypontját a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellekhez képest. Alapfelszereltség az adaptív futómű elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal, de opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető az adaptív M futómű is.

BMW ix3 interior

A BMW iX3 piaci bevezetése 2020 végén kezdődik Kínában. Az iX3-ban bemutatkozó hajtásláncot 2021-ben a BMW iNEXT és BMW i4 modellek is megöröklik.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36202578998) vagy e-mailben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BMW

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Ilyen lett az elektromos BMW iX3
2018. április 25.
A Pekingi Autószalonon mutatkozott be a BMW népszerű X3-as modelljének tisztán elektromos változata, a BMW iX3 koncepció.

További hírek