F1: Vettel nem vár csodát a Ferraritól az idény hátralevő részében

Közzétéve:
2020-09-09, 10:42

A négyszeres világbajnok szerint az egész csapat szenved a gyenge teljesítmény miatt, a problémákat pedig nem lehet varázsütésre orvosolni.

Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája úgy véli, csapata „megérdemelten” van nehéz helyzetben jelenleg. A négyszeres világbajnok elárulta, az istálló minden munkatársa szenved a gyenge teljesítmény miatt, csodával felérő változásra nem számít, ám javuló tendenciában reménykedik.

Vettelnek mostanában nem igazán jön ki a lépés Monzában. A 2018-as Olasz Nagydíj első körében Lewis Hamiltonnal akadt össze, tavaly az Ascari-kanyarban csúszott ki, majd veszélyesen tért vissza a pályára, idén pedig fékhiba miatt kellett idő előtt feladnia a küzdelmet.

Vettel sisak nélkül

Az Olasz Nagydíjat követően Vettel összefoglalta a Ferrari problémáit. Sajnálatos módon, nincs olyan megoldás, ami varázsütésre megoldaná ezeket.

„Az életben nincsenek rövidebb utak. Azért vagyunk ebben a pozícióban, mert ezt érdemeljük. Az egész csapat szenved ettől, beleértve engem is. Minden okkal történik, a gyenge teljesítményünknek is oka van. Nehéz helyzetben vagyunk. Ha választhatnék, nem akarnám idő előtt feladni a versenyt, és nem szeretnék a mezőny végén küzdeni. Most azzal főzünk, amink van. Optimistának kell lennünk, még ebben a problémás időszakban is” - fogalmazott Vettel.

Az igazat megvallva, a monzai fékhiba valószínűleg egy újabb fájdalmas szenvedéstől mentette meg a német versenyzőt. Az autó minden területen lemaradással küzd, az elmúlt futamokon még a pontszerzés is elérhetetlennek tűnt. Hétvégén a Toszkán Nagydíjjal folytatódik a 2020-as Forma-1-es szezon, ez lesz a Ferrari 1000. versenye a Száguldó Cirkuszban.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek