A Ferrarit választották a világ legerősebb márkanevének

Közzétéve:
2020-01-24, 17:52

Az olaszok zsinórban második évben végeztek a Brand Finance listájának élén.

Társszerző: Hajdu Balázs

Okos befektetési lehetőségeket keresel 2020-ra? Itt egy kiváló ötlet: tedd a pénzed a Ferrariba. A Brand Finance független márkaértékelési és stratégiai tanácsadó ügynöksége ugyanis az olasz autógyártót választotta a világ legerősebb márkanevének. A Ferrari 100-ból 94,1 pontot kapott a Márka Erősségi Index alapján. Minden iparágat figyelembe véve mindössze 12 márka kapott AAA+ minősítést.

„A luxus megtestesítője, mindenki a Ferrarit csodálja a világon. Kiemelkedően erős márkanevük van. Nem csoda, hogy sok olyan fogyasztó is szeretne Ferrari-emblémával ellátott termékeket vásárolni, aki soha nem engedhet meg magának egy ilyen olasz luxusautót. Kiemelten fontos, hogy a menedzsment megfelelően irányítsa a márka jövőjét és fenntartsa a vállalat exkluzív státusztát” - mondta David Haigh, a Brand Finance vezérigazgatója.

A Ferrari zsinórban másodszor zsebelte be a díjat. Tavaly 94,8 pontot kaptak, ezzel megelőztek olyan márkaneveket, mint a McDonald’s, Coca-Cola, Lego és Disney. Az olasz márka értéke 9%-kal emelkedett és már 9,1 milliárd dollárnál tart. Ebben szerepet játszottak a pozitív eladási mutatók, valamint a márkanév globális ereje.

Ferrari F8 Spider a vízparton

A tavalyi esztendőben öt új modellt jelentettek be, köztük van az SF90 Stradale és a Ferrari Roma, melyekkel új piaci szegmensek vettek célba. Eközben létrejött egy egyezség a Ferrari és a Giorgio Armani Group között, mely a Ferrari termékek eladását kívánja elősegíteni.

Neked van valamilyen Ferraris ajándéktárgyad, pólód, plüssmackód?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek