hétfő - 2022. november 28.
4 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség a magyar utakon

2021. augusztus 09. | 10:12

A következő napokban érdemes a szokásosnál is körültekintőbben vezetni.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. augusztus 9-15. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, az akcióba a magyar rendőrség is bekapcsolódik.

Az egyenruhások ezen a héten fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását a magyar utakon. A rendőrség nem közölte, hogy pontosan hol teszi ki a mozgó traffipaxokat (melyek az utóbbi időben egyébként eltűntek, mert a hírek szerint létszámhiánnyal küzd a rendfenntartó szerv), pont azért, hogy az autósok ne tudjanak előre felkészülni a sebességellenőrzésekre. Annyit tudni csak, hogy a nagyszabású razzia Magyarország egész területét érinti.

Márciusban is volt már példa ilyen hosszúságú közúti razziára nálunk, 2021. március 8-14. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök hazánk közútjain. Az akkori akció lehangoló eredménnyel zárult, az előre bejelentett „rajtütés” során a rendőrök 4531 sofőrt és 983 utast kaptak rajta, hogy nem kötötte be magát. 12 gyermek nem a számukra kötelező biztonsági ülésben rögzítettek a szüleik, és 14 motorost (négy motorkerékpárost és tíz segédmotorkerékpárost) állítottak meg azért, amiért nem viseltek bukósisakot. Emlékeztetőül, a biztonsági öv használata már több mint négy évtizede kötelező Magyarországon.

Remélhetőleg most jobban odafigyelnek az autósok a szabályok és sebességhatárok betartására. A különböző navigációs alkalmazások mondjuk figyelmeztetik a felhasználókat a traffipaxokra, plusz a rádióban is be szokták mondani, hol lehet belefutni a sebességmérő eszközökbe, szóval aki résen van, és amúgy sem szokott száguldozni, annak sok félnivalója nincsen.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!