A Gran Turismo rajongók kedvéért mutatott be egy autót a Lamborghini

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-11-27, 08:24

A Lamborghini V12 Vision Gran Turismo nem valószínű, hogy valaha fizikai formát ölt.

Nem vagyok egy nagy játékos, de azt a tényt elismerem, hogy az autószimulátorok világa kinevelt pár igazán briliáns pilótát, akik valódi aszfaltcsíkra rajzolják már az ideális íveket. Ráadásul a szimulátorok remek lehetőséget adnak a pilóták számára, egy-egy pálya kanyarjainak begyakorlását a verseny előtt. Ennek fényében nem is annyira meglepő, hogy a nagymúltú olasz autógyár kifejezetten a virtuális térben versenyző rajongóknak készített egy igazán egzotikus verdát. A különleges Lamborghinit stílszerűen Monte Carloban, a Gran Turismo szimulátor világbajnokság zárófutamán mutatták be.

Lamborghini V12 Vision Gran Tourismo a Holdon

A Lamborghini V12 VGT Vision akár Űrdongó következő „öltözéke” is lehetne, de sajnos a gyár egyelőre nem tervezi az autó megvalósítását, így a következő Transformers filmben sem valószínű, hogy visszaköszön. Tehát ha ilyenre vágysz, marad az e-sport.

Lamborghini V12 Vision Gran Tourismo

A futurisztikus Lambo koncepció látványterve az olaszországi Sant’Agatában a Lamborghini Centro Stile által készült. Az egyszemélyes, kifejezetten versenycélra tervezett jármű hajtásláncát az idén szeptemberben bemutatott Sian FKP 37-ből átvett V12 hibrid adja „elméletben”. A külsőn fellelhető klasszikus Lamborghini motívumokat, Y vonalakat, futurisztikus formában alakították tökéletesen áramvonalassá.

Lamborghini V12 Vision Gran Tourismo

A múlt és jövő harmonikus kapcsolatát mi sem mutatja jobban, mint az olyan apró részletek, hogy a V12 VGT oldalablakait az 1967-es Marzal koncepció sirályszárnyas ajtóiból emelték át, míg az autó minden pontján fellelhető Y vonalak a legújabb Sienből ismerősek. A virtuális formatervvel egyébként kifejezetten annak a fiatal generációnak az érdeklődését szeretnék felkelteni, akik játékok és szimulátorok világában nőnek fel.

Lamborghini Marzal Koncepció 1967-ből

Elnézve az autó formatervét, igazán üde színfoltja lehetne az LMP1-es autók sorának, azonban erre jelen információk szerint nincs sok esély.

Nálad mi a helyzet, te is megragadtál a szürke valóságban, mint én vagy betéve tudod az összes híres versenypálya kanyarját a szimulátorokból, ha igen melyik a kedvenced?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek