Hivatalos: lesz BMW M4 Gran Coupé 2021-ben

Közzétéve:
2020-05-12, 11:11

Így minden szempontból a 8-as BMW kistestvérének lesz tekinthető.

A kifutó BMW 4 Gran Coupéból nem készült M-es verzió, bármennyire is vágytunk rá. A BMW egyszerűen nem akarta, hogy az ötajtós modell elhalássza a vevőket az M3 szedán elől. A cégen belüli versenyeztetés nem épp jövedelmező dolog, de az üzlet az üzlet. Az új G22-es 4-es széria fejlesztése a végéhez érkezett, így új információk jelentek meg a karosszéria-kivitelekkel kapcsolatban.

BMW 4 Gran Coupé 2017

Az Autocar információi szerint a BMW M4 Coupé és kabrió mellett számíthatunk Gran Coupé karosszériára is, ami természetesen az eggyel szerényebb, M Performance kivitelben is kérhető lesz. Ja, és ha már a 4-esnél tartunk, a BMW i4 tisztán elektromos változatban lesz elérhető és lehet, hogy erősebb lesz az M4-nél!?

BMW 4 concept

Ha a közvetlen konkurenciát nézzük, akkor egyértelműen feltűnik, hogy az Audi RS5 kupé és kabrio kivitel mellett immáron Sportback, vagyis ötajtós változatban is kérhető. A bajor vezetésnek lépnie kellett. Meggyőző volt számukra az is, hogy igen nagy volt a kereslet a 4-es Gran Coupéra Észak-Amerikában és Kínában is, ezért úgy döntöttek, csinálnak ebből is rendes M-es kivitelt. Sőt a 3-as és a 4-es széria közös CLAR platformra készül, így nem különösebben drága mutatvány a hosszított kasztni kialakítása erre a padlólemezre.

2021 BMW M4

Ahogyan a következő M3 és M4, az M4 Gran Coupé is a 3.0 literes twin-turbo sorhatossal lesz szerelve, valahol 470 lóerő és 600 Nm-es nyomaték környékén. Ez a motor található a már megjelenő BMW X3 M és X4 M divatterepjárókban. A legjobb mégis az egészben, hogy hatos manuális váltóval és hátsókerék-hajtással is elérhető lesz, habár a BMW a tapasztalatok alapján arra számít, hogy az összkerekes-automata hajtást választják majd többen, ezt az összetevőt a jelenlegi M5-ből ismerhetjük. Ha már a 6-os széria eltűnt, a 8-as BMW kistestvérének ezentúl majd a 4-est tekinthetjük, hiszen M-es modellként is megvásárolható lesz az összes karosszéria-kivitelben.

Mit gondolsz, a 2021-ben érkező M4 Gran Coupé tényleg elédesgeti az M3 vásárlókat? Lehetséges.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek