2021. július 30. | 13:24

A 60 négyzetméteres kiállítóterem nevet is kapott.

Még 2021 folyamán megnyitja első magyarországi szalonját a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine. Ezt Laurent Rossi, az Alpine ügyvezető igazgatója, Cedric Journel, az Alpine alelnöke illetve értékesítési és marketingvezetője, valamint Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója jelentette be.

A szalonnyitás része az Alpine új nemzetközi terjeszkedési stratégiájának, melynek keretében a márka új piacokon jelenik meg és bővíti európai kereskedői hálózatát. A 60 négyzetméteres kiállítóterem Budapesten, a Váci úton helyezkedik el, a Budapesti Alpine Center nevet viselő szalon üzemeltetője a Renault Hungária lesz. Az üzlet kora ősszel nyitja meg kapuit, részletes információk a weboldalukon érhetők el, ahol az érdeklődők az A110-es modell tesztvezetésére is regisztrálhatnak.

Az Alpine-t 1955-ben alapította Jean Rédélé, cégét az Alpokról nevezte el. A hetvenes évek elejére az Alpine élvonalbeli szereplője lett a rally versenyeknek, először 1971-ben szerzett dobogós helyezést a világhírű Rallye Monte Carlo versenyen, majd ezt megismételte két évvel később.

A gyár a hetvenes-nyolcvanas években folytatta az új és innovatív közúti autók forgalmazását, beleértve az A310 V6-ot és a GTA-t is. Az Alpine termelése végül 1995-ben állt le, aztán 2017-ben a márka visszakerült a térképre az új A110 sportautó bemutatásával. 2020 szeptemberében a Renault-csoport bejelentette, hogy az Alpine képviseli a csapatot a Forma-1-es világbajnokságon. A 2021-es szezontól kezdve a Renault-csoport csapata az Alpine F1®Team lett, Renault E-TECH hibrid motorral felszerelve. Az istállónál jelenleg Esteban Ocon és a kétszeres F1-es világbajok Fernando Alonso versenyzik, a spanyol tegnap ünnepelte a 40. születésnapját.

Alpine

Renault Hungária