Így csapnak falhoz egy 1914 lóerős villanyautót - VIDEÓ

Kóti Gergő újságíró
Közzétéve:
2020-10-30, 09:39

A Rimac már az utolsó simításokat végzi mielőtt megkezdené a C_Two gyártását.

Az autós hírportálok egy ideje már arról cikkeznek, jó esély van rá, hogy hamarosan a Rimac lesz a Bugatti új tulajdonosa. Kíváncsian várjuk, hogy ezen pletykák mögött mennyi valóságtartalom van, az azonban biztos, hogy a horvát autógyártónál jelen pillanatban mindenki serényen dolgozik. Már csak azért is, mert a Rimac hamarosan befejezi a tesztprogramját, és már az utolsó simításokat végzi a C_Two névre keresztelt új hipersportkocsiján, melyet a jövő évben kezdenek el gyártani.

Két Rimac C_Two egymás mögött, menet közben, egy versenypályán

Az autó első prototípusai már le is gördültek a gyártósorról és Rimac még arra is szakított időt, hogy az autó biztonságosabbá tételének érdekében néhány prototípust különféle akadályok segítségével összetörjön. A horvátok még 2019-ben kezdték töréstesztelési programjukat, és összességében a Rimac kilenc példányt fog feláldozni a biztonság oltárán a C_Two-ból.

Egy, a YouTube-on frissen közzétett videóban a gyártó elkalauzol bennünket a legutóbbi törésteszt színfalai mögé, ahol 56 kilométer/órás (35 mérföld/órás) tempóval vezették a tesztautót egy 40 százalékban eltolt, deformálódó akadálynak.

Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken is elérheted.

Az így gyűjtött adatok rendkívüli fontosságúak az autó fejlesztése szempontjából, hiszen megmutatják a mérnököknek, hogyan viselkedik a kocsi a becsapódás során. Egyúttal az autóba ültetett tesztbábukon lemérhetik, milyen hatással van az ütközés az utasokra.

„A monocoque nem sérült meg, ami azt jelenti, hogy az utastér nem deformálódott, a pedálok nem mozdultak el és sem a sofőrt, sem utasát nem érte túlzott erőhatás.” – magyarázza a Rimac elemzője a videóban.

Két Rimac C_Two egymás mellett, szemből, egy versenypályán

Annak érdekében, hogy kereskedelmi forgalomba hozhassa a C_Two-t – márpedig a Rimac feltett szándéka, hogy a „világ összes létező piacán” értékesíteni fogja – a horvát gyártónak még néhányat le kell amortizálnia a teljesen elektromos hipersportautóból. A törésteszteken kapott eredményeket pedig hitelesíttetni kell, hogy közúti használatra is alkalmassá nyilvánítsák a kocsit. A mérnöki csapat jelenleg egy intenzív tesztprogramot hajt végre, melynek során versenypályán, nagy sebességnél is kipróbálják a C_Two-t.

Amennyiben érdekel a Rimac (egyelőre) egyik nagy riválisának LEGO elemekből készült életnagyságú modellje, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, YouTube csatornánkon is megtekintheted.

Kapcsolódó írások

Rimac C_Two elölről
2019. szeptember 27.
A C_Two modell esetében nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságra.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika

További hírek