Az autós hírportálok egy ideje már arról cikkeznek, jó esély van rá, hogy hamarosan a Rimac lesz a Bugatti új tulajdonosa. Kíváncsian várjuk, hogy ezen pletykák mögött mennyi valóságtartalom van, az azonban biztos, hogy a horvát autógyártónál jelen pillanatban mindenki serényen dolgozik. Már csak azért is, mert a Rimac hamarosan befejezi a tesztprogramját, és már az utolsó simításokat végzi a C_Two névre keresztelt új hipersportkocsiján, melyet a jövő évben kezdenek el gyártani.

Két Rimac C_Two egymás mögött, menet közben, egy versenypályán

Az autó első prototípusai már le is gördültek a gyártósorról és Rimac még arra is szakított időt, hogy az autó biztonságosabbá tételének érdekében néhány prototípust különféle akadályok segítségével összetörjön. A horvátok még 2019-ben kezdték töréstesztelési programjukat, és összességében a Rimac kilenc példányt fog feláldozni a biztonság oltárán a C_Two-ból.

Egy, a YouTube-on frissen közzétett videóban a gyártó elkalauzol bennünket a legutóbbi törésteszt színfalai mögé, ahol 56 kilométer/órás (35 mérföld/órás) tempóval vezették a tesztautót egy 40 százalékban eltolt, deformálódó akadálynak.

Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken is elérheted.

Az így gyűjtött adatok rendkívüli fontosságúak az autó fejlesztése szempontjából, hiszen megmutatják a mérnököknek, hogyan viselkedik a kocsi a becsapódás során. Egyúttal az autóba ültetett tesztbábukon lemérhetik, milyen hatással van az ütközés az utasokra.

„A monocoque nem sérült meg, ami azt jelenti, hogy az utastér nem deformálódott, a pedálok nem mozdultak el és sem a sofőrt, sem utasát nem érte túlzott erőhatás.” – magyarázza a Rimac elemzője a videóban.

Két Rimac C_Two egymás mellett, szemből, egy versenypályán

Annak érdekében, hogy kereskedelmi forgalomba hozhassa a C_Two-t – márpedig a Rimac feltett szándéka, hogy a „világ összes létező piacán” értékesíteni fogja – a horvát gyártónak még néhányat le kell amortizálnia a teljesen elektromos hipersportautóból. A törésteszteken kapott eredményeket pedig hitelesíttetni kell, hogy közúti használatra is alkalmassá nyilvánítsák a kocsit. A mérnöki csapat jelenleg egy intenzív tesztprogramot hajt végre, melynek során versenypályán, nagy sebességnél is kipróbálják a C_Two-t.

Amennyiben érdekel a Rimac (egyelőre) egyik nagy riválisának LEGO elemekből készült életnagyságú modellje, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, YouTube csatornánkon is megtekintheted.