Itt a 2019-es Mitsubishi L200

Frissítve:
2018-11-14, 20:50

A Triton néven is futó pickup elérkezett a félidős ráncfelvarráshoz, ám sokkal több történt egy szimpla faceliftnél

Az L200 története elég kacifántos, elméletileg az ötödik generációja fut, ám mivel eleinte belpiacos autó volt, így gyakorlatilag a negyedik szériáról is beszélhetünk jelenleg. Így vagy úgy, a Mitsubishi 40 éve kínál ilyen modellt az „egytonnás” pickupok kategóriájában. A Fiat Fullback-kel is megegyező típus elég népszerű, így a Mitsubishi érdemesnek látta modernizálni a konstrukciót, hiszen nagyon nagy a konkurenciaharc a szegmensben.

2019-es Mitsubishi L200 elölről

A ráncfelvarrott változatot Bangkokban mutatták be, és 2019-től lesz megvásárolható. A gyáriak szerint több mint 2400 változtatás történt, mely elég jelentősnek mondható. Az L200 azon 11 új, vagy felfrissített modell egyike a Mitsubishinál, melyeket 2020-ig be szeretnének mutatni. Ez része a japánok növekedési stratégiájának, miután a Nissan bevásárolta magát a konszernbe.

A bő három éve futó pickup kívülről jelentősen megváltozott, az egész frontrészt átalakították. Újak a fényszórók, a hűtőrács és a lökhárító kialakítása is. A kerékjárati íveket is átszabták, az autó farán pedig szintén módosultak a lámpák és az ütköző bizonyos részei. Ezzel egyidőben a belteret is felfrissítették, ezzel igazítva azt a piaci igényekhez.

2019-es Mitsubishi L200 hátulról

Kétféle összkerékhajtással árulják majd, ráadásul új vezetési módok közül lehet választani. Van külön kavicsos, homokos, havas és sziklás terepre optimalizált hajtási mód, mindegyiknél a körülményekhez igazítva vezérli az autó a fékeket, a váltót és a motor teljesítményét. Az ötfokozatú automatát egy hatgangosra cserélték, a motorizáltságról viszont nem hoztak nyilvánosságra újabb híreket, így várhatóan ehhez a részhez nem nyúltak hozzá jelentős mértékben.

2019-es Mitsubishi L200 beltere

Továbbfejlesztett biztonsági rendszerrel érkeznek az új L200-ak, elérhető lesz hozzájuk ütközésmegelőző, holttérfigyelő és keresztirányú forgalmat érzékelő rendszer is. A jobb vezethetőség érdekében nagyobb első fékeket és hátsó gátlókat kapott a Misubishi pickupja. Természetesen Európában is elérhető lesz a duplakabinos kivitel, a pontos piaci bevezetésről azonban még nincsenek információk.

2019-es Mitsubishi L200 oldalról

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1961 Renault Alpine A110, kék, elölnézet, oldalra döntve, jobbra, menet közben
2019. december 08.
Íme 5 darab francia autó, melyek feledhetetlenné tették gyártóik nevét.

További hírek