Joe Biden: a zöld energia több millió új munkahelyet teremt majd

Kóti Gergő újságíró
Közzétéve:
2020-10-27, 14:08

Ám a demokrata elnökjelölt nem akarja megtiltani a kőolaj-kitermelést sem.

Joe Biden, amerikai politikus és demokratapárti elnökjelölt, a Pod Save America legfrissebb YouTube videójában adott interjút, és jó alaposan körüljárta a zöld energia, az elektromos autók, a hozzájuk felhasznált akkumulátorok és a töltési megoldások, valamint a klímaváltozás kérdéskörét. Elmondta: „Ez jelen pillanatban a legfontosabb kérdés, amivel az emberiségnek szembe kell néznie. És ez a legfontosabb kérdés számomra is.”

„A klímaváltozás az emberiség létét fenyegeti. Ha nem tartjuk kordában, akkor lényegében meg fogja sütni ezt a bolygót. Ez pedig egyáltalán nem túlzás, hanem valós veszély. Erkölcsi kötelességünk tenni ellene” – fejtette ki a 77 éves Biden.

„Egyúttal egy egyedülálló lehetőséget kínál… ugyanis egy olyan elnökre van szükségünk, aki az egész világ számára példát mutat azzal, hogy megteszi mindazt, amit meg kell tennünk és képesek vagyunk megtenni.”

„Nem szabad fennhéjázva, nagyképűen kezelni a kérdést, azt, milyen hatást gyakorol majd az átállás az életünkre, hogy mindezt véghez vigyük.”

Megújuló energiaforrások: napkollektor, repce, szélerőmű és villamos hálózat – montázs 

„Ám én úgy vélem, ez egy óriási lehetőség számunkra, egy óriási lehetőség, hogy rengeteg új munkahelyet teremtsünk.”

„Senki nem fog újabb olaj- vagy gáztüzelésű villamos erőművet építeni. Helyette a megújuló energiaforrások működtetik majd ezeket az üzemeket ... A nap- és a szélenergiát hasznosító iparágak jelenleg a leggyorsabb ütemben növekvő területek.”

Akit érdekel, a teljes adást itt tekintheti meg. Egyébiránt az interjút az elnökjelölttel az a Dan Pfeiffer készítette, aki Barack Obama egykori vezető tanácsadója volt.

A 2020-as mérföldkőnek tekinthető az amerikai elnökválasztások történetében. Ugyanis a mostani az első alkalom, hogy a klímaváltozás témája hivatalosan is bekerült az elnökjelölti viták menetrendjébe.

Biden kihangsúlyozta, hogy az eddigi kőolajon alapuló iparról mielőbb át kíván térni a napenergia, a szél és más zöld – vagyis megújuló – energiaforrások alkalmazására. Kiemelte, hogy a zöld energia munkahelyeket fog teremteni és a gazdaság javát szolgálja.

Ugyanakkor elmondta, nem szerepel a tervei között a kőolaj-kitermelés tilalma.

Elektromos autó töltés közben, a háttérben szélerőművekkel

„Egy darabig még biztosan nem fogunk megszabadulni a fosszilis energiahordozóktól. Azok az emberek, akik ezen a területen dolgoznak, nem fogják elveszíteni az állásaikat. Ám az alternatívák révén sokkal több munkalehetőség születik majd” – árulta el Biden.

Már csak olyan szempontból sem mindegy, hogy az USA, a világ egyik vezető gazdasági hatalma melyik jelöltnek szavaz bizalmat a november 3-án tartandó elnökválasztáson, mivel ez a döntés alapjaiban határozhatja meg az autóipar irányát az elkövetkező években.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek