2021. május 10. | 10:19

Pazar hangja van az autónak.

A BMW tavaly mutatta be az új M3-at és M4-et, de az M4 kabrió hivatalos leleplezésére még nem került sor. Nemrég azonban megjelent néhány kémfotó a modellről, most pedig egy kémvideót is készítettek róla, miközben a gyártó tesztpilótája a Nürburgringen körözött a kocsival.

A BMW sajtóosztálya korábban azt közölte, hogy az újdonság „a meleg évszakra”, vagyis nyárra jön, ami azt jelenti, hogy közeleg a kabrió hivatalos bemutatója. Addig be kell érnünk a kémfotókkal és a frissiben készült kémvideóval. A jármú elejéről lekerült az álcafólia, a hátsó részről viszont még nem tűntek el a kamuflázs matricák. Az autó orr-része pont olyan, mint a kupéé, nagy meglepetésekre hátul sem lehet számítani.

A legnagyobb változás a csukható puhatető, az előző kabriónál a a tető még fémből készült. Ez a tervezési megoldás zajosabbá és hűvösebbé teheti az utasteret a hidegebb napokon, cserébe teljesítménybeli előnyökkel jár. Ettől kompaktabb is, ami segít megőrizni az utas- és a rakodótér méretét.

Az új M4 kabrió sima és Competition kiszerelésben lesz elérhető, az alapváltozatban 473 lóerőt és 550 Nm nyomatékot ad le a vállalat 3,0 literes, soros hathengeres motorja, a Competition kivitel ugyanezt az erőforrást kapja, de valamennyivel erősebb lesz (az 503 lóerő mellé 650 Nm nyomaték párosul). A BMW az M4-et hátsó- és összkerékhajtással is kínálja, bár a hatfokozatú kézi váltó csak az RWD beállításhoz érhető el. Aki négykerék-meghajtásra vágyik, annak be kell érnie az automata váltóval. A BMW számítása szerint a kabrió körülbelül 4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára.