A BMW tavaly mutatta be az új M3-at és M4-et, de az M4 kabrió hivatalos leleplezésére még nem került sor. Nemrég azonban megjelent néhány kémfotó a modellről, most pedig egy kémvideót is készítettek róla, miközben a gyártó tesztpilótája a Nürburgringen körözött a kocsival.

Az új BMW M4 kabrió

Az új BMW M4 kabrió

A BMW sajtóosztálya korábban azt közölte, hogy az újdonság „a meleg évszakra”, vagyis nyárra jön, ami azt jelenti, hogy közeleg a kabrió hivatalos bemutatója. Addig be kell érnünk a kémfotókkal és a frissiben készült kémvideóval. A jármú elejéről lekerült az álcafólia, a hátsó részről viszont még nem tűntek el a kamuflázs matricák. Az autó orr-része pont olyan, mint a kupéé, nagy meglepetésekre hátul sem lehet számítani.

A legnagyobb változás a csukható puhatető, az előző kabriónál a a tető még fémből készült. Ez a tervezési megoldás zajosabbá és hűvösebbé teheti az utasteret a hidegebb napokon, cserébe teljesítménybeli előnyökkel jár. Ettől kompaktabb is, ami segít megőrizni az utas- és a rakodótér méretét.

Az új BMW M4 kabrió

Az új BMW M4 kabrió

Az új M4 kabrió sima és Competition kiszerelésben lesz elérhető, az alapváltozatban 473 lóerőt és 550 Nm nyomatékot ad le a vállalat 3,0 literes, soros hathengeres motorja, a Competition kivitel ugyanezt az erőforrást kapja, de valamennyivel erősebb lesz (az 503 lóerő mellé 650 Nm nyomaték párosul). A BMW az M4-et hátsó- és összkerékhajtással is kínálja, bár a hatfokozatú kézi váltó csak az RWD beállításhoz érhető el. Aki négykerék-meghajtásra vágyik, annak be kell érnie az automata váltóval. A BMW számítása szerint a kabrió körülbelül 4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára.