Kiderült, melyik modell lett az Év Autója 2020-ban!

Közzétéve:
2020-03-02, 15:32

A hét döntős közül idén is csak egy autó nyerhette el a címet.

A magyar tagokat is számláló nemzetközi zsűri hosszas és alapos tesztek után adta le szavazatait a 7 döntős járműre, amelyek többfordulós rostálás után jutottak el a 2020-as Év Autója verseny végére. Az idei évben 30 modellel indult a kiválasztási folyamat, amelyben összesen 60 szavazóbíró vett részt. A döntőbe végül az 1-es BMW, a Ford Puma, a Peugeot 208, a Porsche Taycan, a Renault Clio, a Tesla Model 3 és a Toyota Corolla jutott be.

Sajnos idén az Alapjárat csapata sem tudott a helyszínről tudósítani neked, hiszen a koronavírus miatt lefújták a Genfi Autószalont, ebből következően pedig az Év Autója választás győztesét is online közvetítésben hirdették ki.

A nyertes nagy meglepetésre a Peugeot 208 lett, míg az ezüstérmet a Tesla Model 3 hozta el. A dobogó harmadik fokára a Porsche Taycan állhatott fel, ezek után pedig a következő volt a sorrend:

  • Renault Clio
  • Ford Puma
  • Toyota Corolla
  • BMW 1-es sorozat

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

GIMS Pressroom

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek