Kombi érkezik. De a Porschétól? - Porsche Panamera Sport Turismo

Frissítve:
2018-10-30, 08:16

Meglepő, de mégis igaz: A Porsche bemutatta 2 legújabb modelljét, köztük egy kombit. A teljesítmény nagyobb, a csomagtartó pedig tágasabb lesz.

A 2018-as Genfi Autószalonon a Porsche új modellt mutatott be. A német vállalat a második generációs Panamera sikerén felbuzdulva megalkotta sportwagon kategóriás Panamera Sport Turismo modelljét.

2019 Porsche Panamera Sport Turismo, hátulnézet

A német sportkombinak nem csak a teljesítménye lesz egyedülálló. A hátsó üléssor kap egy ötödik ülőhelyet, így a háromból kettő elektromosan állítható lesz. A 425 literes csomagtér az ülések lehajtásával 1295-re bővíthető.

Porsche Panamera kombi Sport Wagon műszerfal, előlnézet

Az autó a bőr- és fémfelületek mesterien harmonizálnak, a műszerfal és főkonzol találkozásánál egy HD érintőképernyő helyettesíti a gombokat. A műszerfal a számtalan XXI. századi érintős elem ellenére elszórtan analóg műszereket is közre fog.

Motor szempontjából négy lehetőség lesz elérhető: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4 E-Hybrid és Panamera Turbo. A puttonyos és a hagyományos változat tengelytávja és hossza megegyezik, a különbség a csomagtér méretében és a B-oszlop ívében rejlik. Mindkét kivitel esetén a hátsó ajtók hossza is megegyezik, de a Sport Tourismo ajtajai ívesebbek, hogy növeljék az autó sportos megjelenését.

Porsche Panamera Sport Torusimo, hátulnézet

A frissített formaterv mellett a motorválaszték is megújul, míg a két kivitel teljesítménye megegyezik. Rendelhető lesz 3 literes, V6 turbós, 330 lovas motorral, illetve 550 lovas V8-as ikerturbóval. A négykerékmeghajtás az alapfelszereltség része. Álló helyzetből 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, legnagyobb sebessége 310 km/óra.

A legnagyobb teljesítményre az E-Hybrid lesz képes, összesen 680 lóerős lesz. Ehhez hozzájárul egy 4 literes, ikerturbós V8-as, 550 lovas motor és egy 14,1 kWh-os lítium-ion akkumulátor. Csak áram használatával elektromos üzemmódban hatótávja 49 km, töltése töltőtől függően 2-6 órán át tart.

2019 Porsche Panamera Sport Turismo, oldalnézet

Ára persze elég magas lesz, minden modell máshonnan indul. A Panamera 4 induló ára 27,5 millió, az E-Hybrid 29,5 millió körül lesz. Az fapados Panamera 4S 31,1 millió, a Turbo 43,8 millió környékéről fog indulni. Legfőbb vetélytársai a Mercedes AMG E63 S Wagon, a VW Golf R Wagon, a BMW 3-as sorozata és a Mini Clubman lesznek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek