2018. október 25. | 14:18

Meglepő, de mégis igaz: A Porsche bemutatta 2 legújabb modelljét, köztük egy kombit. A teljesítmény nagyobb, a csomagtartó pedig tágasabb lesz.

A 2018-as Genfi Autószalonon a Porsche új modellt mutatott be. A német vállalat a második generációs Panamera sikerén felbuzdulva megalkotta sportwagon kategóriás Panamera Sport Turismo modelljét.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A német sportkombinak nem csak a teljesítménye lesz egyedülálló. A hátsó üléssor kap egy ötödik ülőhelyet, így a háromból kettő elektromosan állítható lesz. A 425 literes csomagtér az ülések lehajtásával 1295-re bővíthető.

Az autó a bőr- és fémfelületek mesterien harmonizálnak, a műszerfal és főkonzol találkozásánál egy HD érintőképernyő helyettesíti a gombokat. A műszerfal a számtalan XXI. századi érintős elem ellenére elszórtan analóg műszereket is közre fog.

Motor szempontjából négy lehetőség lesz elérhető: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4 E-Hybrid és Panamera Turbo. A puttonyos és a hagyományos változat tengelytávja és hossza megegyezik, a különbség a csomagtér méretében és a B-oszlop ívében rejlik. Mindkét kivitel esetén a hátsó ajtók hossza is megegyezik, de a Sport Tourismo ajtajai ívesebbek, hogy növeljék az autó sportos megjelenését.

A frissített formaterv mellett a motorválaszték is megújul, míg a két kivitel teljesítménye megegyezik. Rendelhető lesz 3 literes, V6 turbós, 330 lovas motorral, illetve 550 lovas V8-as ikerturbóval. A négykerékmeghajtás az alapfelszereltség része. Álló helyzetből 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, legnagyobb sebessége 310 km/óra.

A legnagyobb teljesítményre az E-Hybrid lesz képes, összesen 680 lóerős lesz. Ehhez hozzájárul egy 4 literes, ikerturbós V8-as, 550 lovas motor és egy 14,1 kWh-os lítium-ion akkumulátor. Csak áram használatával elektromos üzemmódban hatótávja 49 km, töltése töltőtől függően 2-6 órán át tart.

Ára persze elég magas lesz, minden modell máshonnan indul. A Panamera 4 induló ára 27,5 millió, az E-Hybrid 29,5 millió körül lesz. Az fapados Panamera 4S 31,1 millió, a Turbo 43,8 millió környékéről fog indulni. Legfőbb vetélytársai a Mercedes AMG E63 S Wagon, a VW Golf R Wagon, a BMW 3-as sorozata és a Mini Clubman lesznek.