2023. június 22. | 14:01

Utóbbira Gulyás Gergely azt mondta, hogy eddig mindenki örült az akkumulátorgyáraknak.

Ismét kormányinfót tartottak, ahol újságírók kérdezhették Gulyás Gergely minisztert az aktuális témákban. Itt főleg politikai és közéletet érintő kérdések repkednek, de szóba kerültek a Nyugati téri felüljáró és a Lánchíd felújításai, illetve az ácsi akkumulátorgyár kérdésköre is.

Utóbbi különösen érdekes, hiszen egy héttel ezelőtt Ács polgármestere a lakosok aggodalmára bejelentette, nem lesz náluk akkumulátorgyár. Erre most szerdán meg Szijjártó Péter bejelentette, hogy mégis lesz Ácson akkumulátoripari beruházás, konkrétan egy akkumulátor-katód gyár.

A kormányinfón az ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre Gulyás azt mondta:

A magyar gazdaság sokat profitál ezekből a beruházásokból, azoknak eddig mindenki örült.

Szerinte csak azért van ilyen komoly ellenszél, mert a debrecenieknek sikerült hisztériát kelteniük. Ezzel elmondása szerint minden következő beruházást megbélyegeztek.

Szintén szóba került a Lánchíd ügye, amelynek felújítása nemrég készült el. Ezt követően viszont nem a korábbi forgalmi rendet állították vissza, tehát nem hajthat át rajta akárki.

Jelenleg csak a buszok, taxik, motorosok és biciklisek használhatják a hidat, illetve ha elkészültek a járdák, akkor a gyalogosok is. Emiatt a rend miatt viszont a kormány egyelőre nem hajlandó kifizetni a fővárosnak a beígért 6 milliárd forint támogatást.

A miniszter úgy reagált az ezzel kapcsolatos kérdésre, hogy a felújítással kapcsolatos feltételekről még Tarlós István főpolgármesteri ideje alatt állapodtak meg. Szerinte a kormányt az ügy kapcsán nem lehet rosszindulattal vádolni.

Szóba került a Nyugati tér felújítása is, amelynél a miniszter kiemelte, örül, hogy eltűnnek az ilyen kommunista stílusú felüljárók a fővárosból. Azt is hozzátette, hogy reméli, nem lesznek olyan hibák a felújítás során, mint a Blaha Lujza térnél.

Máthé Zoltán / MTI