A Toyota 2021 novemberében mutatta be az A-szegmens új szereplőjét, a vadonatúj Aygo X-et, amely már Magyarországon is kapható. A gyártó nemrég közzétette a városi közlekedésre tervezett kisautó hazai indulóárát, amelyet már a legolcsóbb új autókról szóló cikkünkben is láthattál.

Toyota Aygo X
Fotó: Toyota

Toyota Aygo X
Fotó: Toyota

Az Aygo X-ért minimum 4,59 millió forintot kell leszurkolni a márkakereskedésben, ennyibe kerül a manuális váltóval szerelt, Active felszereltségű alapkivitel. A CVT váltóval ellátott Comfort kivitel 5,39 millió forintért cserébe vihető. A csúcsot a Limited JBL Canvas felszereltségű, szintén automata váltós Aygo X jelenti, az 7,51 millió forintba kerül. A további árakról ide kattintva lehet tájékozódni.

Toyota Aygo X
Fotó: Toyota

Az új Yaris és Yaris Crosshoz hasonlóan ez a kocsi is a Toyota TNGA-B platformjára épül. Az Aygo X 3700 mm-es hosszával 235 mm-rel hosszabb elődjénél, bár a tengelytávja mindössze 90 mm-rel nőtt. A csomagtér a hátsó ülések lehajtásával 829 literig bővíthető.

Toyota Aygo X
Fotó: Toyota

Toyota Aygo X
Fotó: Toyota

A 18 colos kerekekkel is rendelhető autót az 1,0 literes, 3 hengeres 1KR-FE szívó benzinmotor hajtja, amely 4,7 l/100 km-es átlagfogyasztást, valamint 107 g/km CO2-kibocsátást tehet lehetővé. A motor maximális teljesítménye 72 lóerő (6000-es fordulatnál) a csúcs forgatónyomatéka pedig 93 Nm (4400-as fordulatnál).