Egyre több gyártó köteleződik el az elektromos autózás mellett, ez pedig a belső égésű motorok kihalásához vezethet. Az emberek egy csoportja nagyon nincs kibékülve a villanyautókkal, az irányukba táplált negatív érzések néha a legfurcsább módon jutnak kifejezésre.

Az elektromos autók elterjedését követően egy új, szánalmasnak is nevezhető viselkedési forma kezdett el terjedni a nem villanyautóval közlekedő sofőrök körében: egyesek örömüket lelik abban, hogy az erősen kormoló dízelmotorral ellátott gépkocsijukkal füstfelhőbe takarják a mögöttük haladó villanyos járművet. A rolling coal néven ismert jelenség már Kanadában is felütötte a fejét.

Mások szándékosan beállnak az e-töltőpontokra, ezzel okozva bosszúságot a villanyautósoknak. Ezek a kellemetlen cselekedetek azonban elhalványulnak azon incidens mellett, amely miatt ez a cikk is megszületett. Az Efahrer.com beszámolója szerint egy müncheni villanyautó-töltő olyan csínytevés áldozatává vált, amely gyakorlatilag tönkretette a berendezés néhány alkatrészét.

Az ismeretlen elkövető darált hússal tömte tele a kiszemelt töltőoszlop csatlakozóit, aminek eredményeként a töltőpont átmenetileg működésképtelenné vált, mivel az érintkezőket ki kellett cserélni. A Müncheni Városi Művek (Stadtwerke München) megjegyezte, hogy a környéken egyre többször fordulnak elő hasonló esetek, a vandálok mostanság előszeretettel veszik célba a villanyautó-töltőket. Az világosan látszik, hogy Németországban sem elsöprő az elektromos autók támogatottsága az átlagemberek részéről, ami azért pikáns, mert a Tesla európai gigagyára Berlin mellett épül meg.