A Bentley felfrissített modellpalettájának csúcsát az új Continental GT Mulliner W12 jelenti, amely a Continental-család és a kétajtós nagy túraautók esszenciáját képviseli. Az új Mullinerben az Azure és Speed felszereltségi szinteket ötvözték, a továbbfejlesztett W12-es motornak és egyéb módosítésoknak köszönhetően pedig ez a valaha volt legerősebb, leggyorsabb, legdinamikusabb és legfényűzőbb Continental GT.

A motorháztető alatt a Bentley 6,0 literes, W12-es motorja található. A fejlesztéseknek köszönhetően a motor most 659 lóerő és 900 newtonméter nyomaték leadására képes. A mindössze néhány százalékos teljesítménynövekedés eredményeként 0,1 másodperccel, 3,6 szekundumra javult az autó 0-100-as sprintideje. A végsebessége pedig 335 kilométer/óra.

Bentley Continental GT Mulliner W12 szemből
Kép: Bentley

Bentley Continental GT Mulliner W12 hátulról
Kép: Bentley

Az új Mulliner emellett elektronikus összkerékkormányzást is kapott, amely segíti a Bentley manőverezhetőségét, az optimális teljesítményleadást pedig az aktív nyomaték vektorálással rendelkező, elektronikusan vezérelt, LSD differenciálmű biztosítja. A tökéletes utazási komfortról a Bentley Dynamic Ride és az aktív légrugós felfüggesztéssel gondoskodik.

A Bentley egyedi vizuális módosításokkal választja el az új Continental GT Mullinert a széria többi tagjától. A Mulliner az új „Double Diamond” mátrix hűtőráccsal érkezik, és ugyanez az ezüst-fekete dizájn köszön vissza az első sárvédők szellőzőnyílásain. A Mulliner modell egyedi, szaténezüst vagy fekete tükörborítás és megvilágított külső küszöböket is kapott, míg a 22 colos felnik közepén a Bentley embléma mindig függőlegesen áll.

Bentley Continental GT Mulliner W12
Kép: Bentley

Az utastérben a luxus dominál. Az elsődleges és másodlagos bőrborítás mellett a Bentley egy harmadik színt is hozzáadott a palettához. A Mulliner esetében nyolc ilyen színkombinációt kínálnak, amelyet a vásárlók a 88 különböző faberakás egyikével egészíthetnek ki. Az ajtókon, és az üléseken megjelenő „gyémánt a gyémántban” mintázat mindegyik eleme 712 öltést tartalmaz, ami a komplett beltér esetében csaknem 400 ezer öltést jelent.

Bentley Continental GT Mulliner W12 utastere
Kép: Bentely

A brit cég a kényelemre vágyók számára az Azure termékcsaládot, míg a sportosságot kedvelők esetében a V8-as GT S-t ajánlja. Aki lehengerlő teljesítményt szeretne, választhatja az erőteljes W12-es motorral szerelt Speedet. Mindhárom változat az új Continental GT Mulliner W12 alatt helyezkedik el a Bentley palettáján.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Nyitókép: Bentley