Nagyon béna lett ez a Lamborghini Urus Cabrio koncepció

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-08-10, 11:45

Digitális autótunerek lecsapták a szupergyors szabadidő-autó tetejét.

Már eleve agyrém, hogy a szuperautóiról híres Lamborghini SUV-t gyárt. De ez kell a tehetős népnek (is), nyilván hülyék lennének lemondani az Urusról és arról a rengeteg pénzről, amit keresnek vele. A szabadidő-autók királyát viszik, mint a cukrot. Valahol egyébként meg is értem, különleges érzés lehet, ahogy a 650 lóerős 4,0 literes biturbo V8-as 3,6 másodperc alatt katapultálja 100-ra a 2,2 tonnás, hegyomlásnyi autót.

Lamborghini Urus Cabrio
Ez a rendering nem sikerült valami jól

Az egész szürreális. De még szürreálisabb az Urus tető nélküli kivitele, amelyet Kleber Silva, egy autótuner készített számítógéppel. Szerinte így festene az olasz bika kabrióként, de meg kell jegyeznem, hogy ez inkább csak valami vicc lehet, mert az arányok sehogyan sem stimmelnek. Véleményen szerint fogta a Volkswagen T-Roc kabriót, és lecserélte az orr- illetve a hátsó részeket az Urusra.

Volkswagen T-Roc Convertible
Valószínűleg a T-Roc kabrió szolgált a tetőtlen Urus alapjául

Esküszöm, mindjárt fogom a Paintet, és megcsinálom én magam, mert szerintem jobbat is ki lehetett volna hozni a számítógépes grafikából csupán azzal, ha az igazi Lamborghini Urusról leradírozza a tetőt. Ami persze nem biztos, hogy a valóságban működne, hiszen jól tudjuk, hogy a merevítő funkciót is ellátó tető hiányában (bizony, nem csak az eső ellen véd) a karosszéria alsó részét sokkal erősebbre kell készíteni. Tehát valamelyest mindenképpen változnának a kabrió Urus arányai.

Lamborghini Urus Cabrio
És hátulról sem jobb a helyzet

Már amennyiben, ha megvalósulna a való életben is, de erre nem sok esélyt látok. Maga a kabrió szabadidő-autók kategóriája létezik egyébként, nem az Urus lenne az első. Gondolj csak a Range Rover Evoque-ra, amelyből létezett, itthon is kapható kabrió verzió, de az Egyesült Államokban az előző generációs Nissan Muranónak is volt hasonló kivitele. Igaz, ez utóbbi kivételesen nagy bukás volt, és emiatt az újabból már nem készítettek ilyet.

Ha a videó nem indulna el, akkor kattints erre a linkre.

Kapcsolódó írások

Új Volkswagen Golf a régi 1-es Golf orrával
2020. február 28.
Következzen néhány mai autó, amely megkapta a '80-as évekbeli legendás elődjének az orrészét. Zseniális!
Lamborghini Urus Manhart
2019. január 31.
Joggal érezheted úgy, hogy a Lamborghini Urusnak már nem igazán kell több power. A Manhart tuningcég viszont nem elégedett meg a 650 lóerővel

További hírek